Állami jegy kell immár minden vízterülethez

A horgászok ma már egyre gyakrabban használják a pontybölcsőt
A horgászok ma már egyre gyakrabban használják a pontybölcsőt
Nyíregyháza – Szép számban jöttek el a horgászegyesületek elnökei, titkárai, gazdasági vezetői a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége által szervezett konzultációra, amelyet az elmúlt szombaton rendeztek meg.

Jelentős változások

Virág Imre elnök a megnyitójában kiemelte, hogy a 2017-es év jelentős változást hozott a megye horgászai, így a szövetség életében is. (Például 5 ezer hektárra nőtt a szövetség kezelésében lévő vízterület.) Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek ebben a munkában.

A 2018-as esztendő aktuális feladatait Fesztóry Sándor ügyvezető igazgató ismertette. Több jelentős kérdést is kiemelten érintett. Mint elmondta, remélni lehet, hogy a hal áfájának csökkenésével megnövekszik a fogyasztás, mert olcsóbban juthatnak hozzá az emberek ehhez a fontos táplálékhoz.

Újdonságnak számít az is, hogy január 1-jétől minden vízterületen csak az állami jegy kiváltásával lehet horgászni, illetve akire halvédelmi bírságot szabtak ki, az csak az összeg befizetése után juthat engedélyhez. Szó esett még a megújuló SZÁK-program nehézségeiről, a tervezett elektronikus fogási napló bevezetéséről, valamint a területi jegyek online rendeléséről.

KM-DM
hirdetés