Állami kitüntetésben részesült a nyíregyházi bábművész

Pallai Mara a Hoppá, hoppá című darabban
Pallai Mara a Hoppá, hoppá című darabban
Nyíregyháza – Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Pallai Mara bábszínész az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.


A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségiző, majd a Debreceni Egyetem francia szakán diplomát szerző fiatal művész húsz éve kezdte a színházi pályáját egyetemi színpadok tagjaként, ezt követően pedig alternatív társulatoknál játszott. Már a kétezres évek elején elnyerte a legjobb női alakítás díját a XVIII. Ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon, dolgozott a debreceni Vojtina Bábszínházban, foglalkoztatták a győri Vaskakas Bábszínházban, s 2012-től a Budapest Bábszínház tagja.

Doktori fokozatot 2013-ban szerzett, s a tanulást máig nem hagyta abba, mivel drámainstruktor-hallgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A színésznő az utóbbi időben dramaturgiai feladatokat is vállal, s meséket ír színpadra. Nem csupán a közönség szeretetét vívta ki eddigi művészi megnyilatkozásaival, de a kritika is már többször elismeréssel szólt a
játékáról.

KM
hirdetés