Sport

2016.10.24. 16:34

Csoda az amatőr fociban sincs

Kisvárda - Irigylésre méltó, egyben sokadszor szolgál tanulsággal a délszláv mentalitás.

Kisvárda - Irigylésre méltó, egyben sokadszor szolgál tanulsággal a délszláv mentalitás. A horvát válogatott jött, gyorsan felmérte a körülményeket, amire tíz percet vesztegetett el az amatőr Európa-bajnoki selejtező kisvárdai nyitómérkőzésén, miközben néhány kemény belépővel tekintélyt parancsolt magának. Kisvártatva felvette az „utazósebességet” és egész egyszerűen bedarálta ellenfelét. Jelesül a magyar együttest, amelynek tagjai valószínűleg összeroskadtak a tét súlyától. Szemben a vendégekkel, akik mint ahogy annyi más világeseményen, éppen akkor nyújtják a legjobbjukat, amikor arra igazán szükség mutatkozik. Így hiába tűnt tíz perc után úgy, hogy az agilisan kezdő hazaiak akár nyerhetnek is, a látogatók két csúnya védelmi hibát kihasználva tisztes előnyt szereztek, innentől pedig nyugodtan futballozhattak. Kiváltképp, hogy még a szünet előtt újabb elkerülhető góllal növelték a különbséget.

A szünetben mindhárom cserelehetőséggel élt a Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros, jobban is muzsikált a szabolcsi labdarúgókból verbuvált gárda, de ez sem volt elég. A teljes képhez tartozik, hogy a horvát bajnoki rendszerben az NB III-as klubok amatőrnek számítanak, míg nálunk ez csupán a megyei egyre igaz teljes mértékben. Mondhatni, az osztálykülönbség kiütközött a meccsen.

A mieink szerdán Azerbajdzsánnal találkoznak, ugyancsak Kisvárdán.

KM-KT

Amatőr Európa-bajnoki csoportselejtező, 1. forduló

Magyarország–Horvátország 0–4 (0–3)

Kisvárda, 100 néző, v.: Mozharovszki (ukrán).

Magyarország: Gagyi S. – Csáki J., Deme A., Jeddi B. (Szaffián Sz.), Suskó Á., Orosz D., Majoros Á., Gál N. (Phrakonkam), Costea, Orosz M., Cseh K. (Kiss T.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Horvátország: Durdek – Mislimi (Miokovic), Vrbat, Ivkovic (Simunic), Lovric, Cibaric, Stulec, Brujic (Filipovic), Ribic, Lihic, Svigr. Vezetőedző: Tomislav Gricar.

Gerliczki Máté: – Jelentős a különbség az amatőr horvát és magyar futball között. Ez abból is adódik, hogy az ottani harmadosztály ennyivel jobb mi negyedosztályunknál. Ráadásul csak a második félidőre sikerült megérkeznünk a tornára, így nem lehetett kérdéses melyik csapat nyeri a mérkőzést.

Tomislav Gricar: – Nem volt különösebb elvárás a csapattal szemben, már csak azért sem, mert egyáltalán nem ismertük a magyarokat. Ehhez képest jó teljesítményt nyújtottunk, elégedett vagyok.

A csoport másik mérkőzésé: Finnország–Azerbajdzsán 3–0 (1–0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!