Állampolgári eskütétel Záhonyban

Állampolgári eskütétel
Állampolgári eskütétel
Záhony – A városban az elmúlt esztendőben 187 határon túli honfitársunk tett állampolgári esküt, míg az idei esztendőben 149 külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.

A napokban a városháza dísztermében rendezett meghitt hangulatú eskütételi ünnepségen a Záhony közelében fekvő kárpátaljai települések 40 magyar ajkú polgára vett részt. Háda Imre városvezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy a határon túli és inneni nemzettársak között a nyelv, a kultúra, a hagyományok, a szokások, a közös történelmi múlt és az őseink iránt érzett tisztelet jelent erős köteléket.

A ceremónián az új állampolgárok egyenként vették át a magyar állampolgárságról szóló tanúsítványt, továbbá a város ajándékát, egy-egy nemzeti színű gyertyát.

Az ünnepelteket a Vassné Oláh Ágnes vezette Aranyősz népdalkör köszöntötte hangulatos műsorával.

Szabó Sándor0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés