Lebilincselő munkát végeznek

2019.09.14. 08:38

Fogvatartottak is dolgoznak a Bujtos utcán

A külső tatarozásban csak olyan fogvatartottak vehetnek részt, akik nem jelentenek biztonsági kockázatot.

Fogvatartottak szépítik a börtönt

Forrás: bv-intézet

A megyeszékhely több pontjához hasonlóan a Bujtos utcán is folynak a felújítási munkálatok. A Nyíregyházi Egyházmegye melletti területen, a Nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézet körül is találkozhatnak munkásruhát viselő dolgozókkal a járókelők.

 

 

– Az idő vasfoga, az időjárás viszontagságai megviselték a börtön épületét. Az intézet utcára néző homlokzata rossz állapotban van, több helyen sérült, vakolathiányos. A városkép javítása érdekében, a Bv. Holding kezdeményezésére, 5 fogvatartott bevonásával vakolatjavítást, festést, stukkójavítást, bádogozást és ereszcsatorna-cserét végeznek a dolgos kezek a Bujtos utca 5. szám alatti intézet fő homlokzatán – mondta el lapunk érdeklődésére Vámosi-Tisza Adél.

Fogvatartottak szépítik a börtönt
Fotó: bv-intézet

Kötelező foglalkoztatni őket

A nyíregyházi börtön sajtóreferense emlékeztetett: az új bv. kódex alapján a fogvatartottak foglalkoztatása kötelező, tehát minden munkaképes elítéltnek dolgoznia, illetve tanulnia kell. Elismerésre méltó, hogy a fogvatartottak gyakran „szabadidejükben”, önkéntesen és díjazás nélkül jóvátételi munkákban vesznek részt. Ennek révén (újra) a társadalom hasznos tagjának érezhetik magukat, csökken bennük a szégyenérzet és bűntudat, s tettükkel azt „üzenik” a külvilágnak, hogy megbánták az elkövetett bűnüket, illetve igyekeznek „jóvá tenni” azokat.

– A külső börtönszépítési munkálatokban természetesen csak olyan fogvatartottak vehetnek részt, akik biztonsági szempontból nem jelentenek kockázatot – hangsúlyozta Vámosi-Tisza Adél. A börtön felújítása szépíti a városcentrum összképét, másrészt a lehulló vakolatok sem okoznak többé problémát az intézet előtti járdán.

PI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában