Autó - Motor

2016.04.22. 19:36

A bajnok nélkül fognak csatázni

Máriapócs - A hét végén a máriapócsi RabócsiRingen kezdődik a driftesek idei bajnoki sorozata.

Máriapócs - A hét végén a máriapócsi RabócsiRingen kezdődik a driftesek idei bajnoki sorozata.

Az előző szezonban harmadik bajnoki elsőségét driftezte a profik között Grózinger Zsolt. A mátészalkai pilótával februárban beszélgettünk, akkor még kérdőjeles volt az idei szereplése. Most már nem…

Dobogóra kerülnének

– Szinte száz százalék, hogy nem leszek ott a máriapócsi rajton – mondta el lapunk érdeklődésére a népszerű mátészalkai pilóta. – Az autóm elkelt, megfelelőt nem sikerült bérelnem, így a hét végén nem fogom füstölni a gumit a RabócsiRingen.

A riválisok alighanem megkönnyebbültek, ám így talán még nagyobb a küzdelem a bajnokság első fordulójában, amelyen a profik között sok remek pilóta fog majd rajthoz állni.

Mint például Ámon Olivér, aki öt esztendeje mutatkozott be a máriapócsi pályán.

– Sohasem felejtem el az első csatámat Máriapócson. A driftben az első évem volt 2011-ben, és rögtön az akkori magyar bajnokkal, Tóth Gézával küzdöttem meg a Top 8-ba kerülésért. – Az 1800 kg-os bálna okozott némi hátrányt, de még volt is mit fejlődnöm a tsuiso csatákban, így egy visszahívás után Géza nyerte a futamot – emlékezett vissza a debütálásra a pilóta, aki nem titkoltan dobogóra szeretne állni a hét végén.

A bajnokság történetében az idén először lesz a Pro2-ben is páros csata, azaz tsuiso.

– Nagyon örülök a tsuiso csatáknak, végülis ez a drift lényege – vallja Semegi József, aki új autóval (BMW E36 V8) indul. – Az új autó teljesen más, mint a régi volt, sok mindent változtattunk rajta, még szokjuk egymást. Eddig kétszer tesztelhettem az autót, az egyik alkalomnál a kuplung meghibásodott. A futómű-beállítások és a gumik tesztelése marad a máriapócsi versenyre. Bár már túl vagyok egy szezonon, még mindig izgulok a versenyek előtt. Egyébként minimum dobogós helyezés a cél – így a pilóta.

A program

Április 23., szombat

15–19: Pro, Pro2 edzés

Április 24., vasárnap

8.30: Pro, Pro2 edzés

12.30: Pro, Pro2 versenyzői eligazítás

13: Pro, Pro 2 kvalifikáció

15: Pro 2 Top 16, Top 8, döntő

18: Pro Top 16, Top 8, döntő

20: Eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!