Állatkölykök minden mennyiségben Nyíregyházán

Akt.:
Állatkölykök minden mennyiségben Nyíregyházán
Állatkölykök minden mennyiségben Nyíregyházán - © Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, aki itt a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra. Most – a teljesség igénye nélkül-egy csokorba szedtük őket.

Az idei év sztárja a hamarosan 2 hetes afrikai elefánt. A kis ormányost már látogatóink is megtekinthetik, hiszen minden nap 10.00-15.00 között anyjával Kwanzával a külső kifutóban tartózkodik. Játékra is hívjuk az elefánt rajongókat, hiszen hamarosan, július 19-án névadó ünnepséget szeretnénk tartani, így honlapunkon várjuk a névjavaslatokat.
Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt a múlt héten a kétpúpú teve kifutónál , ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség.

elefant2A képre kattintva nyílik a galéria a kiselefántról

Parkunk igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak—a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

_DSC0983A képre kattintva nyílik a galéria a kattákról

Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím, nagyon örülünk annak, hogy kis bikáról van szó.

_DSC5594A képre kattintva nyílik a galéria a törpvízilóról

Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettünk el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

_DSC3489
Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia ház orangután kölyke Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán. Különlegessége a borneói orangután családnak, hogy közös kifutóban élnek Európa legidősebb sziamangjával Finitával, aki szinte pótnagyija lett a 2 éves állatnak.

_DSC0323A képre kattintva nyílik a galéria a zsiráfborjúról

Bár állataink utódgondozásába legtöbbször nem kell beavatkoznunk, olykor segítségre szorulhatnak, s ilyenkor gondozóink veszik át a pótszülő szerepét, például Kamilla, a zsiráfborjú nevelésébe kellett besegítenünk.

_DSC4716A képre kattintva nyílik a galéria a tevecsikóról

S a baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismamánk van az úszólábúak, a majmok, nagymacskák és a patások között is…

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés