Állatpark: Az év turisztikai attrakciója

Akt.:
Állatpark: Az év turisztikai attrakciója
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Közel 850 ezer utazó véleménye alapján adták át az Év Szállása díjakat.

Újabb rangos elismeréssel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark eddig is terebélyes gyűjteménye. A most 10 éves, mérvadó szállásfoglalási portál, a Szallas.hu ötödször hirdette meg azt a népszerű versenyét, amelyen 161 490 szavazat, 679 700 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján hirdettek eredményt.

Az idén Az év turisztikai attrakciója a voksok közel felét elnyerő Nyíregyházi Állatpark lett. Az indoklásban szerepel, hogy „a 30 hektáros területen sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatnak a látogatók, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt vagy a jegesmedve”.

– Tizenhat jeles turisztikai attrakció közül lettünk az elsők. Közönségdíjat mindig jó átvenni, hiszen reprezentatív. Jövőre elkészül a látogatócentrum és a hópárduckifutó, nyárra már belakják a Pangea Ökocentrum és Szállodát, emellett elindul az európai mértékű jégkorszaki újdonság előkészítése – újságolta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, aki a fővárosi ünnepélyes ceremónián kapta meg az értékes elismerést.

Az Év Szállása verseny tavaly bővült az ifj. Papp Imre-emlékdíjjal, amit újszerű utazási terméket bevezető konkrét személynek ítélnek oda. Az elismerést 2017-ben Tóth Ákos, az Utazómajom elindítója kapta a turizmus területén bevezetett merész, újító megoldásáért. Átadták a legjobb külföldi szálláshelynek járó Hotel of the Year 2017 díjat, amit a horvátországi Rab-szigeten található Villa Adriana kapott. A szakmai zsűri megválasztotta az Év Konferencia Hotelét, mely a négycsillagos herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel lett.

Az Év Szállása verseny bizonyította, hogy az egyediség és mintaszerű működés nem mindig a mérethez és nagy szobaszámhoz köthető.

– A 2017-es versengés abszolút fődíját elnyerő békéscsabai Luxus Wellness Apartman különleges kialakításával és megoldásaival – így például tengeri akváriummal – várja és kápráztatja el vendégeit. A szálláshely egyedi megvalósítása példaértékű lehet bármely kategóriában, amit a kimagasló értékelések is alátámasztanak – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője. Az év turisztikai települése díjat idén a Tisza-tó „fővárosa”, Tiszafüred kapta.

Díjazottak

Az év szállása: Luxus Wellness Apartman, Békéscsaba
Az év turisztikai települése: Tiszafüred
Hotel Of The Year 2017: Villa Adriana, Rab (Horvátország)
Az év turisztikai attrakciója: Nyíregyházi Állatpark
2. hely: Zsolnay Kulturális Negyed
3. hely: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Az év konferencia hotele: Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom

Különdíjak

1-3 csillagos szálloda:
3. Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Panzió, apartman, vendégház:
2. Deluxe Apartman, Nyíregyháza
hirdetés