Állatvédők: sokkhatást okoz az állatoknál a tűzijáték

A tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is
A tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - © Illusztráció: dogster.com
Budapest – Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is – hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek.

Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk.

A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni – írták.

– MTI –


Miska, a debreceni állatkert szibériai tigrise is szenved a kánikulától, szerencsére ő bármikor megmártózhat. Nem minden állatnak adatik meg azonban a felfrissülés lehetősége
Debrecen - A tartós meleg nemcsak az emberek, hanem az állatok szervezetét is megviseli. Nagyon fontos, hogy a fekhelyeknél árnyékos rész is legyen. A menhelyi és a tenyésztésre tartott haszonállatok is ugyanúgy kaphatnak hő­gutát, ha nem figyelünk megfelelően oda a tartásukra. A legfontosabb, ho...
hirdetés