Almamont is jár most a szemes kukorica mellé

Dobai Péter szerdán is gondoskodott élelemről a vadak számára
Dobai Péter szerdán is gondoskodott élelemről a vadak számára - © Fotó: Kiss István
Jármi – Néhány napja kemény fagyokkal kell megbirkózniuk mind az embereknek, mind a szabadban élő állatoknak. Vajon az elmúlt napok hideg időjárása milyen plusz feladatokat ad a vadászoknak? – tettük fel a kérdést Dobai Péternek, a jármi Sólyom Vadásztársaság hivatásos vadászának.

Folyamatosan töltik az etetőket

– Tulajdonképpen aki folyamatosan feltölti az etetőket, annak nem jelent újabb munkát ez a rendkívüli időjárás. Az őszi betakarítás után még találnak kukoricát kint a földeken a vadak, de ha elfogyott az az eleség, akkor jövünk mi. Gyakorlatilag novembertől márciusig folyamatosan töltjük fel a vadásztársaságunk területén található etetőket, a nagy hideg most nem ad nekünk újabb feladatokat. Egyébként nyáron is etetünk, teszünk ki eleséget a szórókhoz bent az erdőkben is, hogy a vad ne okozzon jelentős kárt a mezőgazdasági földeken.

– A téli hónapokban az etetőket rendszeresen feltöltjük szálastakarmánnyal, szemes és csöves kukoricával. Az idei télen mindezek mellé kísérletképpen almamontot is teszünk, ami segíti az emésztést és tele van vitaminnal. Az eddigi tapasztalatok szerint szívesen fogyasztják a vadak ezt a szemes kukoricával meghintett különlegességet – tette hozzá Dobai Péter.

MML

Címkék: , ,hirdetés