Álomszerű volt ez a kezdés

Álomszerű volt ez a kezdés
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Katona Györgyék cigándi győzelemmel folytatták jó szereplésüket az NB III.-ban.


A Nyírbátor három győzelem után az előző fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget, így egyértelmű volt a cél: Cigándon javítani kell. Szilágyi Krisztián csapata mindent megtett ezért, és 3–1-re megnyerte a borsodi meccset.

Kiváló második félidő

– Álomszerűen kezdődött a találkozó, Katona György találatával már az első percben meg tudtuk szerezni a vezetést – beszélt a vasárnapi találkozóról a nyírbátori edző. – Ezután magunkra húztuk az ellenfelünket, a cigándiak nagy erőket mozgósítottak ekkor és a huszadik percben sikerült kiegyenlíteniük. Utána kiegyenlített volt a mérkőzés, adódtak helyzetek itt is, ott is. Hozzánk hasonlóan szerencsére a hazaiak sem tudtak betalálni.

A bátoriakat nem zökkentette ki, hogy nem maradt meg az előnyük a szünetig, a második játékrészre is nagyon felkészülten futottak ki a gyepre.

– Az egész második félidőben nagyon szervezetten és koncentráltan játszottunk – folytatta Szilágyi Krisztián. – Gyurika révén egy szenzációs góllal újra előnybe kerültünk. Ezután többször is eldönthettük volna a mérkőzést, de az utolsó passzokba, a befejezésekbe kis hiba csúszott.

Az immáron hatgólos Katona György kiváló formában van, a csapat azonban több lábon áll, a Cigánd ellen például a harminc éves támadó cseréje is betalált.

Több lábon áll a csapat

– A végén Sárosi Máté góljával végképp lezártuk a meccset – mondta a tréner. – Nagyon jól szálltak be a cserék, le a kalappal a fiúk előtt, gratulálok az egész csapatnak.

A nyírbátoriak nem dőlhetnek hátra, gőzerővel készülnek a Nyíregyháza Spartacus elleni Magyar Kupa-derbire, amin hazai pályán fogadják a NB II.-es csapatot. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozót szombat délben rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti.

MK
hirdetés