Alpesi vk – Neureuther vezet, Samsal Dalibor kiesett Schladmingban

Schladming – A német Felix Neureuther remek sízéssel vezet az első futam után a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának Schladmingban zajló villanyfényes műlesikló-versenyén, amelyen a magyar Samsal Dalibornak nem sikerült bejutnia a legjobb 30 közé.

A szakágban világbajnoki ezüst- és bronzérmes Neureuther az 1-es rajtszámot kapta, és elképesztően jól síelt a pálya alsó részén, amelynek köszönhetően jelentős előnyhöz jutott, a második olasz Stefano Gross fél másodperccel, a harmadik norvég Henrik Kristoffersen pedig már több mint egy másodperccel maradt el tőle.

A 31 éves német versenyző elegáns, ugyanakkor nagyon gyors csúszást mutatott be. S bár Schladmingban elsősorban nem miatta, hanem a hazai kedvenc Marcel Hirscher miatt gyűlt össze a fantasztikus hangulatot teremtő 50 ezer fős közönség, mégis hatalmas üdvrivalgás közepette ért célba.

A szakági és összetett pontversenyben címvédő Hirscher nem tudott mit kezdeni Neureuther idejével, ráadásul magához képest is kifejezetten gyengén síelt, és csak a 22. helyről, több mint 2,5 másodperc hátránnyal várja a 20.45-kor rajtoló második futamot.

Samsal Dalibor – aki két hete Wengenben 22. volt, amivel 9 vk-pontot szerzett – 53-as rajtszámmal vágott neki a pályának, s bár az első időmérő ponton még viszonylag kevés volt a lemaradása, az alsó részen már nem tudta tartani a lépést a legjobbakkal, így 4.65 másodperc hátránnyal 38. lett.

A 83 indulóból mindössze 52-en értek célba, az esti második futamban a legjobb 30 áll rajthoz a győzelemért.

Eredmények, férfi műlesiklás, állás az 1. futam után:

1. Felix Neureuther (német) 48.30 másodperc
2. Stefano Gross (olasz) 48.83
3. Henrik Kristoffersen (norvég) 49.40

– MTI –
hirdetés