Általános és középiskolások katasztrófavédelmi versenye

Katasztrófavédelmi verseny
Katasztrófavédelmi verseny
Nyíregyháza – Szerdán a Sóstói Erdei Tornapályán rendezték meg a 2012. évi felmenő rendszerű Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny megyei döntőjét.

15 településről az általános iskolások csoportjában 10, a középiskolások kategóriájában 8 csapat mérte össze felkészültségét. A 18 állomáshelyen a hagyományos feladatok mellett új témakörökben (pl. biztonságos kirándulás, hidrológia, iparbiztonsági ismeretek) is bizonyítaniuk kellett jártasságukat a versenyzőknek. A több órás időtartamú, hangulatos környezetben megrendezett vetélkedés közös ebéddel zárult, majd az eredményhirdetésre került sor.

Eredmények

Általános iskolák:

1. Móra Ferenc Általános Iskola, Nyíregyháza
2. Petőfi Sándor ÁMK, Csenger
3. Körzeti Általános iskola és Óvoda, Tiszanagyfalu

Középiskolák:

1. Esze Tamás Gimnázium, Mátészalka
2. Ady Endre Gimnázium, Csenger
3. Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium, Záhony

A győztesek jutalmait és a különdíjakat Istenes Sándor ny. pv. dandártábornok, a Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke és Dombrády László ny. tű. ezredes, a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak.

A FETIVIZIG különdíját a tiszanagyfalui Ált. Iskola, valamint a baktalórántházi Vay Ádám Középiskola vehette át. A Megyei Rendőr-főkapitányság a nyírlugosi Általános Iskolának, továbbá a záhonyi Kandó Kálmán Közl. SZKI, Gimn. és Dr. Béres József Kollégiumnak adott át értékes különdíjakat. A Nyírerdő Zrt. a vásárosnaményi Eötvös Általános Iskola és AMI-t, s a szintén v.naményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot részesítette különdíjakban.

Tancsik Róbert
hirdetés