Alternatíva a fiataloknak

Az eseményen a gyermekvédelmi központban nevelkedő fiatalok adtak műsort
Az eseményen a gyermekvédelmi központban nevelkedő fiatalok adtak műsort - © Fotó: Police.hu
Berkesz – A program célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi központokban nevelkedő fiatalok számára.

„A zene az kell…” bűnmegelőzési program célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel dolgozta ki a programot, amely tovább folytatódik a már korábban bevont intézmények (a mátészalkai, a tiszadobi, a nyírbogáti gyermekvédelmi központ) lakóinak bevonásával.

A fiatalok adtak műsort

A napokban Berkeszen rendezték meg a projektnyitó rendezvényt, amelyen részt vett dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és dr. Balogh Barnabás r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány is. A megnyitón Szirota Jennifer, az egyik tehetségkutató műsor felfedezettje énekelt, valamint a programban korábban részt vevő gyermekvédelmi központok neveltjei adták elő műsoraikat – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

KM
hirdetés