Aluinvent-DVTK: A DVTK ismét EK-szereplést tervez

Czank Tímea (szemben) a Diósgyőr csapatkapitánya jövőre is Európa Kupa-meccseket játszhat
Czank Tímea (szemben) a Diósgyőr csapatkapitánya jövőre is Európa Kupa-meccseket játszhat
Miskolc – A 2016/17-es évadban is az Európa Kupában indulna az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda Európa Kupa 2016/17-es sorozatára június 20-ig lehet nevezni, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai központjába elküldve a szükséges dokumentumokat.

Az ehhez szükséges nyilatkozatok, igazolások egy részét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bekérte „előzsűrizésre” azoktól a magyar kluboktól, akik valamelyik nemzetközi kupában szeretnének indulni, ugyanis csak azoknak a magyar sportszervezeteknek az Euroliga-, illetve Európa Kupa-szereplését támogatják, akik rendelkeznek megfelelő szakmai és anyagi háttérrel.

És, hogy kik hol szeretnének indulni? Néhány magyar klub már bejelentette, hogy melyik sorozatban kíván rajthoz állni, a bajnok Uniqa Sopron és az ezüstérmes Hat Agro Uni Győr az Euroliga-szereplést preferálja, a hírek szerint további négy honi gárda indulna az Európa Kupában. A PEAC-Pécs, a PINKK Pécsi 424, a Ceglédi EKK és az Aluinvent-DVTK.

Utóbbi gárda tavaly emlékezetes sorozatot produkált, a zsinórban elért 10 győzelme után a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást, de a Diósgyőr ezzel együtt is klubcsúcsot ért el a nemzetközi kupaporondon. Hogy kik ellen játszanak a 2016/17-es EK-sorozatban a piros-fehérek, az június 27-én válik ismertté, ekkor tartják Münchenben a nemzetközi kupák sorsolását.

A ki ellen mellett az is kérdéses, hogy kik alkotják majd az Aluinvent-DVTK keretét. Egyelőre annyi biztos, hogy Miguel de Jesús López Alonso marad a csapat vezetőedzője, továbbá hogy az élő szerződéssel rendelkező Horváth Bernadett mellett a csapatkapitány Czank Tímea újraszerződtetésére is sor került, illetve az is ismert, hogy Bálint Réka Szekszárdon, Szabó Petra pedig Győrben folytatja pályafutását.

Ami bizonytalan

Lapunk értesülése szerint jó esély van arra, hogy Rasheed Rita a következő évadban is a DVTK játékosa lesz, és valószínűleg az egyik légiós, a szerb Tina Jovanovic is a piros-fehéreket erősíti majd.

A tavalyi keret további három légiósa közül a két amerikai, Roneeka Hodges és Alyssia Brewer aligha lesz diósgyőri, utóbbi kosaras azért sem, mert a Szekszárdon elszenvedett sérülése miatt több hónapot ki kell hagynia. Tatsiana Likhtarovich pedig ezekben a napokban a fehérorosz válogatott tagjaként a franciaországi Nantes-ban vesz részt az olimpiai selejtezőtornán, és jövőjét nagyban meghatározza majd, hogy sikerül-e kivívniuk a riói olimpiai indulást.

Ami pedig a DVTK előző évi keretének további két magyar játékosát illeti: Horti Dóra a bajnokság hajrájában elszenvedett súlyos sérülése után az idei év végén, a jövő esztendő elején térhet vissza a pályára, míg Szécsi Orsolya esetében nem zárható ki, hogy a jövőben valamelyik külföldi ország felé veszi az irányt.

ÉM-BCS

Az Aluinvent-DVTK az EK 2015/16-os idényében

 • 2015. október 28.: Valosun KP Brno (cseh) – Aluinvent-DVTK 73-77
 • 2015. november 5.: Aluinvent-DVTK – Orange Blizzards (holland) 79-57
 • 2015. november 12.: DIKE Napoli (olasz) – Aluinvent-DVTK 53-60
 • 2015. december 4.: Aluinvent-DVTK – Valosun KP Brno 83-58
 • 2015. december 10.: Orange Blizzards – Aluinvent-DVTK 74-84
 • 2015. december 16.: Aluinvent-DVTK – DIKE Napoli 68-64
 • 2016. január 7.: Lulea BBK (svéd) – Aluinvent-DVTK 62-86
 • 2016. január 14.: Aluinvent-DVTK – Lulea BBK 90-72
 • 2016. január 28.: DSK Basketball Nymburk (cseh) – Aluinvent-DVTK 64-69
 • 2016. február 4.: Aluinvent-DVTK – DSK Basketball Nymburk 77-50
 • 2016. március 9.: Basket Landes (francia) – Aluinvent-DVTK 89-65
 • 2016. március 12.: Aluinvent-DVTK – Basket Landes 58-57
hirdetés