Aluinvent-DVTK: Javítási lehetőség előtt

Cziczás László vezetőedző magyaráz
Cziczás László vezetőedző magyaráz - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szerdán ismét bajnokit játszik a diósgyőri női kosárlabdacsapat hazai­­­­ környezetben.

A női kosárlabda NB I 5. fordulójából előre­hozott mérkőzésen, szerdán 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban a PINKK-Pécsi 424 együttesét fogadja az Aluinvent-DVTK gárdája. A találkozót a versenynaptár szerint a jövő hét végén kellett volna megrendezni, de mivel a sportcsarnok ebben az időpontban foglalt, így ma mérkőznek meg egymással a felek. A két együttes közül a vendégek állnak rosszabbul a bajnokságban, hiszen két vereséggel nyitották az évadot, de a diósgyőriek sem igazán boldogok, hiszen a győztes bemutatkozás után két vereség következett, amelyek közül a legutóbbi, a múlt szombaton lejátszott, NKE-Csata elleni, hárompontos hazai vereség a fájó kategóriába sorolható.

Sokáig téma volt

– Elég sokáig téma volt nálam ez a mérkőzés, több napon keresztül foglalkoztatott, és úgy láttam, hogy a lányokban is nyomot hagyott – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Közösen a hétfői napot szántuk arra, hogy ezzel foglalkozzunk. Két és fél órás elemzésen vagyunk túl. Megnéztük, mik voltak azok, amik miatt veszítettünk, rávilágítottunk a gyenge dolgokra, és ennek során megértették a lányok, hogy minden meccs minden percét nagyon komolyan kell venni. Azt nem mondanám, hogy lebecsülték a Csatát, de azt igen, hogy idejekorán elhittük, hogy megnyertük a meccset. Ez óriási lecke volt, saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy nem elég 15 percig koncentrálni, hogy végig ki kell tartania a figyelemnek.

Keddtől

Kedden viszont már a PINKK elleni meccs volt a fókuszban a DVTK-nál.

– Mivel a Csata elleni mérkőzést már nem tudjuk visszahozni, a PINKK elleni találkozóra kell koncentrálnunk. Nagyon komolyan edzettek a lányok, számomra úgy tűnik, hogy ők is szeretnék bebizonyítani, hogy a legutóbbi mérkőzés csak egy kisiklás volt – mondta a diósgyőri szakvezető. – A cél a győzelem, és ezen túlmenően ez a mérkőzés segíthet abban, hogy olyan állapotba legyünk a hétvégi, PEAC elleni, idegenbeli rangadóra, amivel javítási lehetőséghez jutunk.

A PINKK kerete a tavalyi évadhoz képest picit talán gyengült, hiszen a pécsi kosárlabdasport erősítése céljából a csapat két meghatározó játékosa, Ruják és Gémes-Sarok a PEAC-hoz szerződött.

– Elsősorban a fiatalokra építenek, de van légiósuk, és nem képviselnek olyan játékerőt, mint a Csata, de lelkesedéssel, harcossággal igyekeznek pótolni a hiányosságaikat. Ezért arra próbáltuk felkészíteni a lányokat, hogy az elejétől erős figyelemmel játsszanak, és arra törekedjenek, hogy ténylegesen döntsék el a meccset a lehető leghamarabb, hogy a végjátékra ne maradjanak izgalmak – fogalmazta meg várakozásait Cziczás László.

ÉM-BCS


A női kosárlabda NB I állása

1. AKSC Szekszárd 4 4 – 284-214 8
2. Sopron Basket 3 3 – 260-172 6
3. CMB Cargo UNI Győr 3 2 1 254-200 5
4. PEAC-Pécs 3 2 1 197-172 5
5. Zalaegerszegi TE NKK 3 2 1 200-191 5
6. Aluinvent-DVTK 3 1 2 196-199 4
7. NKE-Csata 2 1 1 121-125 3
8. VBW CEKK Cegléd 3 – 3 184-252 3
9. PINKK-Pécsi 424 2 – 2 109-164 2
10. ELTE-BEAC Újbuda 2 – 2 115-187 2
11. Vasas Akadémia 1 – 1 75-90 1
12. MTK Budapest 1 – 1 47-76 1A 83-58-as vereségük idején, 2015. december 4-én járt legutóbb Miskolcon a Brno (zöldben), a jövő héten pedig visszatérnek
Miskolc - Már csak halvány nyitott kérdések vannak az Aluinvent-DVTK EK-programjában. Csak egy héttel a csoportkör előtt, szerda későn dől el, hogy ki lesz a G-csoport negyedik csapata a női kosárlabda Európa Kupában, hogy hová kell utaznia két hét múlva az Aluinvent-DVTK együttesének a 2018/19-e...

A meccs végére is jutott meglepetés: a fővárosi együttes nyert
Miskolc - Az első negyed hazai jó játéka után „elveszett” a meccsben a Diósgyőr. A női kosárlabda NB I 3. fordulójában szombaton délután az NKE-Csata gárdáját fogadta az Aluinvent-DVTK csapata a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó előtt a hazai fél egy kis meglepetéssel kedveskedett a dr...
hirdetés