Aluinvent DVTK: kiscsoportos foglalkozások

Cziczás László másodedzői feladatokat lát el
Cziczás László másodedzői feladatokat lát el - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Zsiga Zoltán vezeti az edzéseket Cziczás László távozását követően.

A múlt szombati bajnoki után erősen lecsökkent létszámban kezdte meg a munkát a hét elején az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

Helyrehoztak

A piros-fehérek az eddigi lejátszott tétmérkőzéseiken jól szerepeltek, tulajdonképpen csak egy kisiklásuk volt, az NKE-Csata elleni hazai bajnoki elvesztése, amit több idegenbeli bravúrral bőven helyrehoztak, hiszen a bajnokságban két riválisukat, a PEAC Pécs és a CMB Cargo UNI Győr együttesét is idegenben múlták felül, és bónuszként az Európa Kupában, a francia Nantes Rezé vendégeként is nyerni tudtak.

A válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt szerte a kontinensen szünetelnek a bajnoki küzdelmek a női élvonalbeli bajnokságokban. Nincs ez másképp itt sem, a diósgyőriek legközelebb november 28-án lépnek pályára, Európa Kupa csoportmeccsen, a cseh KP Brno otthonában. Érdekesség, hogy legközelebb hazai környezetben, a miskolci városi sportcsarnokban egy újabb Európa Kupa meccsen, a Nantes elleni párharc során lesznek láthatóak a kosarasok, 34 nappal a legutóbbi miskolci összecsapásuk után, ugyanis ezt megelőzően október 24-én, a Brno elleni mérkőzésen voltak pályaválasztók.

A válogatottaknál

A mostani, klubcsapat meccsmentes időszakban, a DVTK több játékosát, és edzőjét is nélkülözi hosszabb rövidebb ideig.

– Vasárnap este, Székesfehérvárott megkezdődött a felnőtt válogatott felkészülése az Eb-csoportselejtező utolsó két mérkőzésére, az albánok és az oroszok elleni idegenbeli találkozókra. Ez a mi részünkről két játékosunkat, Katona Szidóniát és Szabó Fannit, valamint a csapatunk szakvezetőjét Cziczás Lászlót érinti, utóbbi másodedzői feladatokat lát el Székely Norbert szövetségi kapitány mellett – tudtuk meg Völgyi Pétertől, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatójától. – Rajtuk kívül Kányási Veronika sincs velünk, aki néhány napon át az U20-as magyar válogatottal készül, ahol a klub utánpótlás szakmai igazgatója, Magyar Gergely másodedzőként közreműködik. Maja Skoric a szerb válogatott ötnapos összetartására utazott el, ő ezért nincs Miskolcon. Csapatkapitányunk ugyan nem játszik mérkőzéseket, mert a jövő évi Eb-nek a lettek mellett a szerbek a rendezői, ezért nem kell csoportselejtezőt játszaniuk, de a keretedzései után ő is kap pár nap pihenőt, és csak a jövő hét második felében tér vissza, ahogy a felnőtt magyar válogatottal dolgozók. Egy kis pihenés jut azoknak is, akikkel Cziczás László távollétében Zsiga Zoltán edző ezekben a napokban a miskolci városi sportcsarnokban a fizikai alapok szélesítésén, illetve a technikai hiányosságok csökkentésén dolgozik. Ugyanis csütörtöktől vasárnapig szabadságra mehetnek, hogy feltöltődhessenek, mert a múlt szombaton lezárult sűrű program után a hónap végétől ismét 3–4 naponta kell meccset játszaniuk az év végéig.

ÉM-BCS


A női NB I állása

1. Sopron Basket 8 8 – 697-455 16
2. AKSC Szekszárd 8 6 2 563-471 14
3. Zalaegerszegi TE NKK 8 5 3 582-554 13
4. Aluinvent-DVTK 7 5 2 579-491 12
5. PEAC-Pécs 7 5 2 525-445 12
6. NKE-Csata 6 4 2 427-424 10
7. CMB Cargo UNI Győr 7 2 5 507-483 9
8. VBW CEKK Cegléd 7 1 6 440-553 8
9. PINKK-Pécsi 424 6 1 5 387-487 7
10. ELTE-BEAC Újbuda 6 1 5 398-559 7
11. Vasas Akadémia 5 1 4 346-404 6
12. MTK-Budapest 5 1 4 264-389 6Nem forgott veszélyben a DVTK sikere
Miskolc - Hetedik bajnokiján ötödik sikerét aratta szombaton az Aluinvent DVTK. Idegenben játszott a hét végén az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabda csapat, amely előtt nem állt éppen nehéz feladat: begyűjteni a pontokat az állományban gyengébb, a tabella alsó részében tartózkodó ELTE BEAC otth...

Tizenhét pontos vereséget szenvedtek Olaszországban
Miskolc - Velencében került pont a korábbi öt győzelemből álló DVTK-sorozat végére. A női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének 3. fordulójában, a G jelű kvartett egyik meccsén az Aluinvent-DVTK együttese az olaszországi Velencében lépett pályára szerda este a Reyer Venezia vendégeként. A mérk...
hirdetés