Amarillának a világ legjobbjai között a helye!

Veres Amarilla és Tarjányi István egyaránt fényesen szerepelt a kanadai versenyen
Veres Amarilla és Tarjányi István egyaránt fényesen szerepelt a kanadai versenyen - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza – Veress Amarilla két bronzérmet szerzett, miközben Tarjányi István is bizonyított Monterálban.


Kiválóan teljesítettek a nyíregyházi kerekesszékes vívók a montreáli világkupa versenyen, ahol 32 ország több mint 150 versenyzője mérte össze tudását. A kanadai viadal az olimpiai kvalifikácíó utolsó előtti állomását jelentette. Tarjányi István eddigi legjobb eredményeit érte el férfi kard és párbajtőr fegyvernemben egyaránt: meggyőző teljesítménnyel küzdötte be magát mind a két napon a nyolcas döntőbe, ahol mindannyiszor hatodikként végzett, komoly ellenfeleket utasítva maga mögé.

Ugyanakkor Veres Amarilla ismét bebizonyította klasszisát és felkészültségét. Női kardban és párbajtőrben is bronzérmet nyert!

Párbajtőrben a legjobb négy közé három kínai versenyző mellé csak Amarilla tudott bejutni mint egyedüli európai – Nyíregyházáról!

– Amarilla ezzel a produkcióval igazolta, hogy joggal lehet ott a paralimpián és ismét jelezte,a világ legjobbjai között a helye. Istvánban már régen benne van a jó eredmény és azzal, hogy átminősítették B sérültségi kategóriába, ezt azonnal bizonyítani is tudta. Számára ez egy új kezdet és még feljebb fog kerülni – nyilatkozta Pákey Béla az NYVSC vívóinak mestere.

Veres Amarilla és Tarjányi István legközelebb május végén a torinói Európa-bajnokságon lép pástra.

KM
hirdetés