Amerikai játékossal erősít a bajnoki címvédő Sopron női kosárcsapata

Sopron – Yvonne Turner révén amerikai játékossal erősít a női kosárlabda NB I-ben címvédő UNIQA Sopron.

A klub hétfői szurkolói ankétján elhangzott, hogy a 29 éves kosaras a lengyel bajnok Wisla Krakow csapatától érkezik, és a vezetők reményei szerint a védelem egyik alappillére lesz. A soproniaknak sikerült megszerezniük a PINKK-Pécs együttesétől a 24 éves svéd Binta Drammehet, aki az előző szezonban meccsenként átlagosan 21 pontot szerzett.

Az Európa Kupa-győztes francia Bourges csapatától a 29 esztendős amerikai születésű szerb Európa-bajnok, Danielle Page, míg a 27 éves, 193 centiméter magas center, Cayla George az ausztrál bajnok Townsville Fire együttesétől érkezik Sopronba.

A keretben öt olyan játékos is helyet kap, aki idén rendkívül magabiztosan védte meg az akadémia junior bajnoki címét.

A távozók között Honti Kata, Zsovár Orsolya, Simon Zsófia, Krnjic Sara, Ciglar Iva, Devereaux Peters, Ana Lelas, Louice Halvarsson nevét említette Török Zoltán ügyvezető, aki elárulta, változik a klub címere, ugyanis gyémánt csillag kerül a címerpajzs fölé, ezzel utalva az idén kivívott tizedik bajnoki címre.

A klub következő idényre vonatkozó céljai között a sikeres nemzetközi szereplés élvez előnyt, így a bajnokság alapszakaszában a fiatalok beépítése, a rájátszásban pedig már a bajnoki cím megvédése lesz a cél Sterbenz László vezetőedző irányításával.

– MTI –
hirdetés