Ami a diákszíveket nyomja

Pár napja is együtt voltak a tiszateleki diákok: akkor a M. É. Z. együttes koncertje miatt töltötték meg a tornatermet
Pár napja is együtt voltak a tiszateleki diákok: akkor a M. É. Z. együttes koncertje miatt töltötték meg a tornatermet - © Fotó: iskola
Tiszatelek – Ha észszerű a diákok egy-egy ötlete, akkor a pedagógusok igyekszenek is azt megvalósítani.

Minden gondjukat, bajukat elmondhatják a tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói azon a diákközgyűlésen, amelyet március 31-én 12.30-tól rendez meg a számukra az oktatási intézmény vezetősége.

Feleletmentes nap

Hagyomány már az iskolában ez a demokratikus fórum, amely bizony gyakran eredménnyel is jár: ha valóban logikus, ésszerű a diákok egy-egy ötlete, akkor a pedagógusok igyekszenek is azt megvalósítani.

Pár éve a tanulók vetették fel a feleletmentes nap jogát, hiszen olykor-olykor mindenki életében előfordulhat, hogy valamilyen családi ok miatt nem tud felkészülni a másnapi tanórákra. A kérésükből valóság lett, így aztán minden diák élhet félévenként egyszer a feleletmentes nap jogával.

Az idei diákközgyűléssel kapcsolatos forgatókönyv hasonló a korábbi évekéhez. Pár hete már kitették a véleményládát, amelybe a fiatalok beletehették az őket érintő gondokat, problémákat.

A rendezvényen részt vesz mind a nyolc évfolyam. Először Molnár József iskolaigazgató tájékoztatást ad arról, mi minden valósult meg a tavalyi felvetésekből, majd az idei ötleteket válaszolja meg. Természetesen a közgyűlésen is tehetnek fel kérdéseket, mondhatnak javaslatokat a diákok.

KM
hirdetés