Ami nagyon kellemetlen lenne

Az előző évadban a bajnoki címről döntött a Szalka–Böszörmény meccs, ezúttal a sérülés után visszatérő Dicső-Kiss Judit (labdával) és Deme Barbara (5) zilálná szét a hajdúsági védelmet
Az előző évadban a bajnoki címről döntött a Szalka–Böszörmény meccs, ezúttal a sérülés után visszatérő Dicső-Kiss Judit (labdával) és Deme Barbara (5) zilálná szét a hajdúsági védelmet - © Fotó: Szűcs Róbert
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Több megyei együttesre is kemény erőpróba, rangadó vár a hét végén.


A Kisvárda férfi együttesének bőcsi fellépése nyitja a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport hét végi menüjét. Türk Ferenc együttese alig négy forduló után kilóg a mezőnyből – háromszor is döntetlent játszott, ami ebben a sportágban nem tűl sűrűn történik meg. Talán szombaton, a táblázaton lejjebb tanyázó borsodiak otthonában sikerül megtörni a jeget, azaz megszerezni az első őszi győzelmet.

A Fehérgyarmat kétszer már nyerni tudott és a harmadik diadal is érik: szombaton (kezdés: 18 óra) ugyanis a sereghajtó, ez idáig valamennyi mérkőzését elbukó Hevest fogadja. Persze, a szatmáriak nem isznak előre a medve bőrére, de az kétségtelen, kellemetlen meglepetés lenne, ha balul sülne el a meccs.

A Nyírbátor „rápihent” a meglehetősen keménynek ígérkező füzesabonyi túrára. A nyírségiek a legutóbbi körben nem játszottak, ugyanakkor a hazaiak a második helyen tanyáznak, bár éppen az előző héten „nézték be” első vereségüket. Csapos János legénysége számára a feladat „pontos” végrehajtása is a bravúr kategóriába tartozna. A Tiszavasvári immár sorrendben másodszor szabadnapos.

Női vonalon a címvédő Mátészalkai MTK ugyancsak szombaton (kezdés: 15 óra) mutatja meg magát, mégpedig saját közegében a Hajdúböszörménnyel szemben. A találkozóra akár a rangadó jelző is rásüthető, mivel az MMTK az élen tanyázik, míg az egy ponttal kevesebbet szerzett Böszörmény pillanatnyilag negyedik a táblázaton.

Az ötödik pozíciót uraló Vitka vasárnap, kissé rendhagyó időpontban, délelőtt 11 órakor kezdi a Kazincbarcika elleni találkozót – a vásárosnaményi sportcsarnokban. Szemán Szilva gárdája eleddig mindkét hazai mérkőzését biztosan behúzta: a terv nyilván nem változott, azaz a barcikai hölgyeknek is hasonló sorsot szán.
A Kölcsey DSE-Nyíregyháza ezúttal nem lép pályára.

KM-KT
hirdetés