Ami nem április elsejei tréfa

Csendes Ádám és a Kisvárda megyei rangadóra készül
Csendes Ádám és a Kisvárda megyei rangadóra készül - © Fotó: facebook
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szombaton megyei férfi rangadót lesz Fehérgyarmaton, mindhárom női együttes idegenben játszik.


Ez nem tréfa dolog. Noha április elsején, azaz szombaton (kezdés: 16 óra) rendezik a férfi kézilabda NB II Észak-keleti csoport megyei rangadóját Kisvárdán, a felek garantáltan nem viccelik el az összecsapást. Mert bár a dobogós helyek elérhetetlennek tűnnek, ehhez túl tetemes a hátrány, mindkét együttes a mezőny első felében kíván zárni. Mivel a házigazdára, akárcsak a látogatókra egyaránt igaz, hogy rapszodikusan szerepel, kiélezett csata ígérkezik.

Ami a női frontot illeti: a Vitka ugyancsak szombaton teljesíti soros bevetését, mégpedig a táblázaton második Hajdúböszörmény ottnonában. A beregiek ősszel alaposan kibabráltak az éremesélyes hajdúságiakkal, olyannyira, hogy öt góllal legyőzték őket, az lenne az igazán nagy durranás, ha ismét hasonló koreográfia érvényesülne a találkozón. Az idáig történek alapján a táblázat tetején székelő Mátészalkai MTK-nak nincs oka az izgalomra: kényelmesnek tűnik az aktuális miskolci túra. A borsodiak egyetlen együttest, konkrétan a sereghajtó Alsózsolcát előzik meg és bár idegenben akadhatnak nehezítő körülmények, aligha ezen a meccsen áll fejtetőre a papírforma. Magyarán minden esély adott arra, hogy Vakarcs Krisztina „lányai” folytassák menetelésüket.

Ennél jóval rázósabbnak tűnik a negyedik pozícióban táborozó Kölcsey DSE-Nyíregyháza feladata. A Hadobás István vezényelte diák gárda Hevesen, a középcsapatok táborát erősítő vetélytárs vendégeként mutatja meg magát. Tény, hogy a nyírségiek szénája jobban áll, mindazonáltal az ellenfél kiváltképp saját közegében gyűjtögeti a pontokat. Bár éppenséggel február derekán elvérzett azzal a Bőccsel szemben odahaza, amelyet három hete idegenben győzött le a Kölcsey. Tehát semmi nem lehetetlen, ez ebben a szép…

KM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés