Ami sok az sok: elég volt a sérülésekből!

Akt.:
Velük egyértelműen erősebbek: Erdősné Balogh Erika (labdával) és Sikos Petra rendszerint jól dolgozott össze
Velük egyértelműen erősebbek: Erdősné Balogh Erika (labdával) és Sikos Petra rendszerint jól dolgozott össze - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyírsuli-NRK csapatát a kiemelkedő kezdés után több csapás érte – így sem érheti kritika.

Ehhez képest az előző bajnoki évad maga volt a Kánaán. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatát annyi csapás érte már az aktuális szezonban, mint amennyi réges régen. Pedig az idény java még csak most következik… Talán, ha egyszer, még a kezdet kezdetén sikerült a legjobbnak titulálható összetételben pályára lépni – azóta mindig akadt a keretben, aki az ágyat nyomta, netán sérülés miatt szorult kúrára.

Így kell értékelni, hogy a nyíregyháziak ötödik helyen táboroznak a tabellán, ami vastagon felsőházi tagságot jelent – egyben azt, hogy a rájátszásban nem a kiesés ellen kénytelenek hadakozni.

– Az első hat mérkőzésen kialakult a csapatunk, ebben a szakaszban kiemelkedően jó produkciót nyújtott: négyszer nyert – ecsetelte az elmúlt négy hónap történéseit Balázs István, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – A Botos Fruzsina, Erdősné Balogh Erika, Roma Flóra, Sikos Petra kvartett tökéletesen megoldotta a nyitásfogadást, megadva ezzel a stabilitást. Először Botos vált ki, ennek következtében újra fel kellett építeni a csapatot, ezt a feladatot is teljesítettük, viszont néhány fordulóval később Roma sérülése már csaknem áthidalhatatlan problémát jelentett. Több fajta változattal próbálkoztam, de az állandóságot nem lehetett ebben a helyzetben biztosítani. Bár egy-két bravúrt még magunkénak mondhatunk, a Kaposvár és az MTK idegenbeli legyőzését említhetem, fokozatosan felőrlődtünk, az utolsó három meccsre fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk. Mindez elsősorban a fiatal játékosokat érintette, hiszen számukra jelentette az iskola, tanulás, edzés és a mérkőzés összehangolása a legnagyobb gondot.

Noha ez nem kívánságműsor, Balázs István abszolút érthető módon megfogalmazta a közeljövővel kapcsolatos vágyait.

– Legelőször is azt remélem, hogy a sérültek felépülnek, így végre kiegyenesedhetünk. Továbbá abban bízom, ugyanolyan segítséggel, háttér támogatással tudunk dolgozni a bajnokság befejezéséig, mint eddig. A hatodik hely környékén szeretnénk végezni, ennek érdekében munkálkodunk.

– KM-KT –Sporthírek


hirdetés