Amibe belekezd, végigcsinálja

Amibe belekezd, végigcsinálja
Lilla 10 éves korára számos szép eredményt ért már el: országos gyermekszépségversenyt nyert, Kijevben lépett fel tehetségkutató megmérettetésen, szerepelt a televízióban, gyerekruha fotózásokra kapott felkérést.

Az, hogy minden szülőnek a saját gyermeke a legszebb, teljesen természetes. De ha valaki 10 esztendősen már országos gyermekszépségversenyt nyert, Kijevben lépett fel tehetségkutató megmérettetésen, szerepelt a televízióban, gyerekruha fotózásokra kapott felkérést, nem annyira természetes, mint inkább óriási eredmény. Márpedig a miskolci Tóth Lilla Hannának mindez sikerült. Minderről ő maga vallott nekünk korához képest meglepő határozottsággal.

Indulás három évesen

– A kezdet a Fortuna Divatstúdió kezdő tanfolyama volt, melyre azért írattak be a szüleim, mert hasznosnak találták, ha színpadi mozgást tanulok. Itt a kezdő tanfolyamot három évesen kiválóan végeztem el. Közben a szüleim vették észre az egyik női magazin felhívását, ahol fotópályázatot hirdettek. A 3000 jelentkezőből én is bekerültem a 100 gyermek közé, akinek képét leközölték, valamint a fővárosi cirkuszba kaptunk belépőt. Ez akkora élmény volt, hogy megadta a kezdő lökést.

Fotózás, mint kedvcsináló

Lillát a Fortunának, illetve a lapban megjelent fotójának köszönhetően több budapesti ügynökség is megkereste. Így választották ki a Fox Kids tévécsatorna gyerekruha kollekciójának bemutatására hatévesen néhány társával együtt. – Egész nap fotóztak minket, kicsit fárasztó volt, de nagyon tetszett. Remek hangulat volt, összeismerkedtem egy budapesti kislánnyal, akivel azóta is barátnők vagyunk, ajándékba pedig ruhát és órát kaptunk, utóbbira olyan büszke vagyok, hogy azóta is hordom – mutatta meg Lilla a piros karóráját.

Ha belekezd, végigviszi!

– Ezután rövid szünetet tartottam, ugyanis váltott a fogam, és nem igazán tetszettem magamnak. De amint ezen túlestem, jelentkeztem a Hazánkszépe országos Gyermek Szépségversenyre, amin első lettem. Ez volt az első színpadi szereplésem ekkora közönség előtt. Izgultam, de összeszedtem magam, és arra gondoltam, amit a szüleim mindig mondanak: ha valamit elkezdtem, azt végig is kell csinálni! Az eredményt tekintve ez sikerült is – tette hozzá mosolyogva.

Katalógus, tévé, Kijev

Közben a kishölgyet felkérték a SAM013 görög gyermekruha kollekció katalógus fotózására, melyet pont az uniós csatlakozás napján tartottak a fővárosban. E mellett második lett az Unió Babája országos versenyen, szerepelt az RTL Klub Delelőjében, járt Kijevben, sőt, tavaly a Világ szeme rajtad! országos modell- és tehetségkutató verseny gyermek kategóriájában elnyerte a görögországi utazást, melyet idén „használ ki” a szüleivel.

Kihozta a maximumot

– Tavaly a Little Miss Hungaryn második lettem, és számos élménnyel gazdagodtam. Maga a megmérettetés nehéz volt, sok szép gyerek nevezett, de igyekeztem mindent kihozni magamból. A ruhabemutatás mellett – ebben a népviselet volt a kedvencem – itt műsorszámot is elő kellett adni, erre egy hónapig intenzíven készültem, azt a táncos produkciót adtam elő, melyet a kijevi versenyen. Izgalmas volt az egyhetes felkészítő tábor, ahol a szüleink csak a verseny előtti napon csatlakozhattak. E miatt ők jobban aggódtak, mint én, hiszen táborozni is voltam már nélkülük – árulta el a vagány kislány. – Idén április 30-án a Miss Mini verseny királynője lettem, és ezzel nyertem egy koronát, egy macit és százezer forintot. Utóbbiból Mancs kutyusnak is vásároltam ajándékot, eledelt és jutalomcsontot, melyet át is adtam.

Terve a Miss Hungary

Lilla eredményeiről csak a teljesség igénye nélkül tudtunk beszélgetni, annyi díjat besöpört már a kislány. És még előtte a jövő! Melyre persze már vannak tervei. – Szívesen veszek részt divatbemutatókon, fotózáson, nagy vágyam, hogy reklámfilmben, vagy óriásplakáton szerepeljek. Érdekel a színészet, illetve a szinkronszínészet, a National Geografic egyik produkciójában már volt alkalmam kipróbálni az utóbbit. Ezek mellett nagy szerelmem a versmondás és a rajzolás is. Ha pedig eljön az ideje, a felnőtt Miss Hungary szépségversenyen is szeretnék majd bizonyítani.

Névjegy

Név: Tóth Lilla Hanna (10)

Iskola: Szent Imre Katolikus Általános Iskola, matematika tagozat

Hobbi: tánc, rajzolás, kerékpározás, lovaglás

Legjobb barátai: 5 lány, akivel együtt táncol

Példakép: tánctanárnője, Szabina

Eredmények (a teljesség igénye nélkül):

2000. a miskolci TESCO gyermekfotó szépség pályázaton I. helyezés

2001. a PERSIL országos óriásplakát versenyén 3000 gyermek közül a 100-as válogatásba került

2001. az Alexandra Könyvkiadó Kft. országos gyermekfotó szépség pályázatán I. helyezett

2003. a Hazánk szépe Országos Gyermek Szépségverseny döntőjén I. helyezett

2004. az Unió Babája országos gyermek szépségversenyen II. helyezés

2005. részt vett a Children of Universe nemzetközi tehetségkutató versenyen Kijevben

2005. Little Miss Hungary gyermek szépség és tehetségkutató versenyen II. helyezés

2005. Hazánk szépe 2006 elődöntő II. helyezés

2005. I. helyezés a Világ szeme rajtad! országos modell és tehetségkutató versenyen gyermek kategóriában

2006. I. helyezett a MISS MINI országos gyermek szépségversenyen
hirdetés