Amiben nem hiszünk, nem is tudjuk megvédeni

Akt.:
Amiben nem hiszünk, nem is tudjuk megvédeni
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Titkos helyeken kell álomra hajtania a fejét, de álmát, ahogy minden lépését, fegyveres testőrök vigyázzák, mert meg akarják ölni – azért, amit gondol és amit kimond. Úgy véli: Európa végveszélybe került és az Európai Unió vezetői képtelenek megvédeni a közösségüket. Interjú Geert Wilders holland politikussal.

Politikai ellenfelei szélsőségesnek tartják, de ezt egész másképp látja Geert Wilders, akit sokan tartanak Hollandia lehetséges miniszterelnökének. Félt minket az idegen ideológiától, a válaszra képtelen önveszejtéstől, az iszlám vallás hódításától, a rosszul értelmezett elfogadástól.

Rajongással beszél magyar feleségéről, és mindig nagy tisztelettel szól a magyar népről, azaz rólunk és történelmi tetteinkről. Úgy fogalmaz: Európa minden nemzete örökre adósa marad Magyarországnak.

Az életével játszik azért, mert nyíltan kimondja a véleményét az Európára leselkedő veszélyről, és az iszlámról. Egyszerre harcol az illegális bevándorlás és az azt támogató brüsszeli politika ellen. A holland politikus, Geert Wilders sötét jövőképet fest, de lapunknak elmondta, miért optimista mégis.

Hollandiának szinte névje­gyévé vált az abszolút liberális, befogadó politika. Miért fordult ezzel Ön szembe?

Nem tartom magam intoleráns embernek, de úgy gondolom, hogy az olyan mértékű elutasítást, amivel ez a migránsáradat és az európai muszlim közösség viszonyul a befogadó Európához, azt nem lehet eltűrni. A józan ész szavát követve kell védekeznünk az olyan szemlélettel szemben, amely szerint mindent, s mindenkit meg kell semmisíteni, aki nem ért egyet, s nem hódol be.

Nyugat-Európa sokáig és sokat profitált a bevándorlásból – mikor következett be a fordulópont?

A bevándorlás kezdetben gazdaságilag megalapozottan és szabályozott keretek között történt. A probléma most az, hogy kontrollt veszítve érkeznek tömegével olyan emberek, akik nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni, beilleszkedni, sőt! Államot hoznak létre az államon belül, saját hitüket kényszerítik rá az itt élő lakosságra, kíméletlen formában. A nyugat-európai nagyvárosok egyre több kerülete sokkal jobban hasonlít Észak-Afrikára, mint ősi képére, Európára. Mintha csak Marokkóban sétálnánk, léteznek a no go zónák, ahová a rendőrség sem megy be. Az iszlám népesség kétszer gyorsabb ütemben növekszik, mint a helyi lakosság…

Érvelésében ENSZ-tanulmány is szerepelt.

Nem véletlenül: megvizsgálták Afrika és Európa demog­ráfiai helyzetét, fejlődését. A század végére Afrika lakossága megnégyszereződik, 1 milliárdról 4 milliárdra nő, s ennek több mint egyharmada, mintegy másfél milliárd ember el fogja hagyni szülőhelyét. Legnagyobb részük iszlám hívő ember, aki Európa felé veszi az irányt. El tudjuk képzelni ezt a helyzetet…? De mondok mást: Hollandiában már most 1 millió muszlim él, s az amszterdami egyetem, ami egy baloldali liberális intézmény, elvégzett egy kutatást, az eredménye döbbenetes figyelmeztetés. A muzulmánok 10 százaléka hajlandó holland földön, az iszlám nevében erőszakot alkalmazni. Ez 100 ezer embert jelent, ami kétszerese a holland hadsereg létszámának.

Euroszkeptikus politikusnak skatulyázták be – mikor, miért rendült meg bizalma az unióban?

Látjuk, miként jutott el Európába több mint kétmillió illegális bevándorló. Uniós vezető politikusok bátorították őket. Ahelyett, hogy saját népeik érdekeit védelmeznék, lezárnák a határokat, az adófizetők pénzén migránsokat importálnak. Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy az egész kontinenst Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező bevándorlókkal árasztja el, megadott kvóta szerint elosztva őket. Az internacionalizmus fanatikusai Brüsszelből a magyarokra is rá akarják kényszeríteni a multikultúra gyümölcseit, de láthatjuk, milyen keserű gyümölcs ez. Elég bekapcsolni a televíziót, nézni a közösségi portálokon megosztott felvételeket, utalni rá, hányszor szenvedett el terrortámadást Európa, hány városban gyilkoltak és mennyi embert öltek meg dzsihadisták. Az uniós politikai elit képtelen megóvni Európát, az uniós közösség tagjait. Identitásválságban szenvednek, s amiben nem hisznek, azt nem is tudják megvédeni. Ám már nem Magyarország az egyetlen, ahol az emberek aggódnak és ellenállnak Brüsszel kísérletének.

A holland Szabadságpárt vezetője: e pártokat szélsőséges jelzővel szorították háttérbe, ám népszerűségük rohamosan növekszik, ékes példa rá Ausztria. Hollandiában hogy állnak?

Nem vagyunk szélsőségesek, ezt a bélyeget a baloldali politikusok szeretik ránk sütni. Hazafiak vagyunk, akik szeretnék megvédeni a hazájukat, kultúrájukat. Ha szélsőségesek lennénk olyan ismérvekkel, amelyekkel megvádolnak minket, nem támogatna minket senki. Ezzel szemben Hollandiában másfél millió ember szavazott nekünk bizalmat, és a baloldali érzelmű emberek között is vannak támogatóink, mert olyan klasszikus baloldali ügyekkel is kiemelten foglalkozunk, mint az egészségügy, nyugdíj, és az emberek érdekeit tartjuk szem előtt. A kulturális konzervativizmust valljuk, de a baloldali értékeket is képviseljük.

Sokan beszélnek Önről, mint Hollandia következő miniszterelnökéről.

Jelenleg ezt nem tartom reálisnak, de tény: a tizenhárom hollandiai párt közül mi vagyunk a második legerősebbek, s remélem, a jövőben ez már valós cél, lehetőség lesz. Nagyon büszke lennék, ha egyszer valóban Hollandia miniszterelnöke lehetnék.

A migránsválság miatt Európa több országában is egyre markánsabban fordul szembe a társadalom a politikai elittel. Ön szerint mi lehet e folyamat vége?
Nem ez az első alkalom, amikor az iszlám megpróbálja leigázni a mi civilizációnkat. Az önök országa, Magyarország hosszú ideje vezeti a harcot, melynek egész Európa megmaradása a tét. A könyvemben leírom, hogyan viselte a törökök elleni háborút – nyugat-európai hatalmaktól magára hagyatottan. Ahogy 1526-ban sem segítettek a magyaroknak, így a mohácsi csata után az oszmán birodalom elfoglalhatta az ország nagy részét, a megszállás mérhetetlen pusztítást, szenvedést, terrort hozott a magyarokra, a Magyar Királyság teljes népességére. Európa minden nemzete örökre adósa marad Magyarországnak, ám az Európai Unió jelenlegi politikusainak egy része sajnálatos módon nem tanult a történelemből.

Ön szerint mi a történelmi tanulság?

Nem túlzok, ha azt állítom: a létünket fenyegeti veszély. Ha ezt nem ismerjük fel és nem kezdünk ellene politikailag is tenni, az identitásunk, a keresztény kultúra az ősi Európával együtt meg fog szűnni. A szabadságunk és a demokráciánk elvész, és ez a folyamat elkezdődött. A jelenlegi tendenciák mellett néhány évtizeden belül a svéd társadalom 30 százaléka iszlám hívő lesz. Németország és Ausztria 20 százaléka ugyancsak iszlám lesz már a közeli jövőben, Bécsben a beiskolázott gyerekek 52 százaléka iszlám, és az iszlám társadalmi réteg születési rátája sokkal magasabb. Egy példa, amit sokan nem hisznek el, de igaz: a nyugat-európai országokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban az újszülött fiúgyermekeknek adott legnépszerűbb név napjainkban a Mohamed. Hangsúlyozom: itt és most, napjainkban.

Ha a migráció problémakörét érintjük, megkerülhetetlen Soros György neve: róla mit gondol?

Nézze, Magyarország választásra készül – itt demokrácia van, és vendégként nem gondolom, hogy be kellene avatkoznom ebbe a döntésbe. Ám ugyanehhez kellene tartania magát Soros Györgynek is – itt, Magyarországon és a világ minden más pontján.

Nem hisz abban, hogy csak segíteni akar a menekülteknek?

Számos tény cáfolja ezt: miért nem a válságövezetekben költi el a pénzét kórházak, menhelyek építésére, gazdasági fejlesztésekre? Milliós nagyságrendben támogatja úgynevezett menedékkérők eljutását Európába, de mielőtt megérkeznek, vagy hat olyan országon haladnak keresztül, ahol életük nincs veszélyben. Elfogadom, hogy a valódi menekülteknek segíteni kell, de kérdem én: a gazdag arab országok vajon mért nem segítenek? Ugyanaz a nyelv, vallás, kultúra és ideológia, és még temérdek pénzük is van – akkor miért nem segítenek? Azt tudom támogatni, hogy az igazi menekültek menjenek abba az irányba.

Nézetei miatt több iszlám radikális szervezet is vérdíjat tűzött a fejére: hogyan tudja így szervezni, élni az életét?

Feleségemmel együtt huszonnégy órás védelem alatt kell élnünk, laktanyákban, börtönökben, és tucatnyi más, titkos helyen lakva, folyton vándorolva, és az egyetlen bűnünk az, hogy kritizálni mertem az iszlámot. Testőrök vigyáznak ránk a nap minden pillanatában, de az egész civilizációnkat, demokráciánkat érte támadás, minden értéket, ami a zsidó-keresztény gyökerekből táplálkozik.

Magyar feleséget választott: ő hogy bírja mindezt?

Nagyszerű asszony, akiről valóban úgy vélem: nem csak gyönyörű, intelligens, hanem bátor is, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak. Nélküle nem tudnám teljesíteni önként vállalt küldetésem, nem tudnék megbirkózni a kihívásokkal.

Sötét képet festett Európa jelenéről és jövőjéről, mégis optimista. Mire alapozza?

Erősödnek azok a pártok, amelyek ellenállnak e folyamatnak, a jelenlegi politikai elitnek. Számos nyugat-európai politikus számára Magyarország példaként szolgál. Az 1848-as és az 1956-os forradalom és szabadságharc tette a magyarokat azzá, akik szerintem ma a szabadság legnagyobb védelmezői Európában. Ezért is nagy megtiszteltetés számomra, hogy a könyvem első, amerikai kiadását követően a nagyon gazdag és gyönyörű magyar nyelven jelent meg.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés