Magyarország

2011.01.06. 09:58

Videó: Nincs kegyelem a futballhulligánoknak

<p>Budapest - A tavaly szeptemberi UTE-FTC mérkőzésen a stadionban és a környékén törtek-zúztak, majd tízmilliós kárt okoztak a futballhuligánok. Közülük többeket a helyszínen, többeket pedig egy szerda hajnali akcióban fogtak el a BRFK munkatársai.</p>

A helyszíni és térfigyelő kamerák felvételeit felhasználva sikerült a rendőröknek a rendbontásokban tevőlegesen részt vevő személyeket azonosítaniuk, akik közül több garázdát még a helyszínen elfogtak. Közülük három férfi azonnal a bíróság elé állt, egy fiatalkorú személlyel szemben büntető-, két személlyel szemben - engedély nélküli pirotechnikai tevékenység miatt - szabálysértési eljárás indult.

Az elmúlt hónapok alatt a budapesti nyomozók több „szurkoló” tartózkodási helyét derítették ki, akik közül hét főt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói és a BRFK Bevetési Osztály akciósai szerda kora reggel, összehangoltan elfogott, kihallgatásuk jelenleg is tart.

Nézze meg a videót:

Keresik a késelő huligánt

A mérkőzést megelőzően egy újpesti metróaluljáróban megkéseltek egy férfit. Az emberölés kísérlete bűntettben indult nyomozás eredményeképpen a rendőrség körözi Breitenbach Róbert, 30 éves férfit. A férfi kb. 175-180 cm magas, erős testalkatú, világos bőrű, kerek arcú, kopasz, különös ismertetőjelei, hogy bal karja végigtetoválva, jobb vállán minta, ujjain betűk, „HATE CARE” felirat, mellkasán és lábán tetoválás.

A szeptemberi mérkőzésen történt garázdasággal kapcsolatban a BRFK további négy személyt keres még:

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A nyomozóhatóság várja azok jelentkezését a +36/30/444-6205 telefonszámon, illetve a 107 segélyhívó számon, akik bármilyen információval rendelkeznek a keresett személyekről, illetve az emberölési kísérlettel kapcsolatban.

Aki az ügyben tanúvallomást tesz, annak nevét, adatait – kérésére – zártan kezeljük.

Forrás: police.hu


Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!