Amit majd látni fogunk, kinézve a vonatablakon

Bőven van böngésznivaló
Bőven van böngésznivaló - © Fotó: KM-reprodukció
Tarpa – Különleges és hiánypótló utastérkép jelent meg nemrég, amelynek megálmodója és szerkesztője a tarpai – Erdélyben több generációnak is feledhetetlen turisztikai élményt szerző – Pápai Ferenc.


– Nyomdászként munkásember, művelődési ház igazgatójaként és utazásszervezőként a kulturális zarándokturizmus közvetítője lehettem – vallja magáról a szerkesztő, elárulva azt is, hogy olyan tájakra vihette el idegenvezetőként a magyar turistákat, amelyek nem lehetnek idegenek egy magyar számára. A sok-sok erdélyi túra, élmény és összegyűjtött utastájékoztatók eredményeképpen született meg a mostani vonatos útikalauz, amely már az átböngészésekor is a legendák világától a mai valóságig repíti a „tündérkert” szerelmeseit.

Ugyanis ha kihajtogattuk a tekintélyes „térképlepedőt”, nemcsak városismertetőket, történelmi összefoglalókat, gazdag képanyagot találunk, de vasúttörténetről, az érintett útvonalakhoz kapcsolódóan irodalmi nagyjainkról, gyalogosoknak és autósoknak szóló tudnivalókról, helyi kiadványokról, s a Corona és a Hargita IC nemzetközi gyorsvonatokról is olvashatunk.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés