Amit ritkán látott az edző

Akt.:
Amit ritkán látott az edző
© Balázs István és a csapat szusszanhat a bajnoki szünetben | Fotó: Racskó Tibor
A Fatum-Nyírsuli-NRK fizikálisan és mentálisan is elfáradt az év végére – jókor jön a szünet.

Szó szerint hosszú út végére ért a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata. Az év utolsó dupla fordulójában jól meg kellett tankolni a buszt: pénteken Békéscsabán, vasárnap a TF-Budapest otthonában izzadtak a nyíregyháziak – noha sikerélmény nélkül zárult a hét végi kalandozás, ez egyrészt benne volt a pakliban, másfelől viszont egyáltalán nem rontott az összképen. A szabolcsiak betonbiztosan tartják pozíciójukat a felsőházban, innen folytatják – jövőre.

– A két mérkőzésen változó teljesítményt nyújtott a csapat – summázott Balázs István, az ötödik helyen táborozó Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Békéscsabán olyan mezőnyjátékot produkáltak, amit ritkán láttam a lányoktól, emellett sajnálom, hogy előkészítésben és szélsőütő-teljesítményben ezúttal halványabbak voltunk. A másik találkozón valamelyest javult ütőink játéka, viszont a nyitásfogadást tekintve gondjaink adódtak.

Ha a pozitív momentumokat egy mérkőzésbe sűrítjük, eredményesebbek lehettünk volna. Küzdeni mindannyiszor küzdöttünk, ugyanakkor úgy érzem, a legnehezebb ellenfelekkel szemben vívott három utolsó mérkőzésre fizikálisan, és mentálisan elfáradtunk. Minden szempontból nagyon jókor jön a szünet.
A nyíregyházi együttes január 11-én, a Miskolcon lép pályára a bajnoki folytatásban.
 

Röplaba: NB I., női
A dupla forduló további eredményei

Péntek: Miskolci VSC–Vasas Óbuda 1:3 (19, -10, -20, -18), Veszprémi Egyetemi SC–MTK-Budapest 0:3 (-11, -15, -18), Palota RSC–Kaposvári Egyetem 3:1 (20, -18, 24, 20), Vasi Sport Akadémia–UTE 0:3 (-20, -12, -21).
Vasárnap: MTK-Budapest–Vasi Sport Akadémia 3:0 (12, 17, 7), Kaposvári Egyetem–Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (14, 22, 25)
Újpesti TE–Vasas Óbuda 3:1 (-22, 25, 29, 17), Miskolci VSC–Békéscsabai RSE 0:3 (-10, -20, -18).

 
KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés