Ámokfutás lopott teherautóval

Akt.:
Ámokfutás lopott teherautóval
Ámokfutás lopott teherautóval - © Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Nyíregyháza – Több koccanás után frontális karambolt okozott a 4-es főúton az a férfi, aki a nyíregyházi kórház területéről eltulajdonított egy járó motorral, üresen álló tehergépkocsit. 

2013. december 15-én 6 óra 33 perckor a nyíregyházi kórház területéről eltulajdonítottak egy járó motorral, üresen álló tehergépkocsit, mely a sorompót megrongálva tudott kihajtani. A bejelentést követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság több járőrkocsija is követni kezdte a teherautót, ám az a rendőri jelzések ellenére sem állt meg. Menekülés közben áthajtott több tilos jelzést mutató jelzőlámpán és érintőlegesen ütközött egy személy- és egy tehergépkocsival. Ezeknél a baleseteknél nem jelentettek személyi sérülést.

6 óra 58 perckor a 4-es számú főút 251. kilométerszelvényében, Újfehértó és Téglás között a lekapcsolt világítással haladó lopott teherautó a síkos úttesten áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött az ott közlekedő személygépkocsival. Mindkét jármű vezetője beszorult a roncsok közé, mentésüket a rendőrök kezdték meg, majd a kiérkező tűzoltók speciális eszközökkel emelték ki őket. A sérülteket a mentők ellátták és kórházba szállították. A baleset helyszínén 10 óra 05 perckor oldották fel a teljes útlezárást, addig a rendőrök egy mellékútra terelték a forgalmat.

A jármű önkényes elvétele bűntett, közúti veszélyeztetés bűntett más közlekedési bűncselekmények körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja. A feltételezett elkövetőt, S. Dennis 31 éves német állampolgárt jelenleg a kórházban őrzik a rendőrök, állapota miatt egyelőre nem lehetett kihallgatni.

A teljes útlezárást már feloldották.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés