harcsavadászat

2020.04.02. 16:06

Rezzenéstelenek maradtak a botok a sóstói tófürdőn

Másnap már hidegfront érkezett, talán emiatt nem ettek a harcsák.

Csendélet a tó partján

Fotó: Vass István Miklós

A sóstói tófürdő harcsaállományára volt kíváncsi három horgász a közelmúltban, s erre engedélyt kaptak a tó halgazdálkodási jogával rendelkező egyesület vezetésétől is.

A horgászok a hat botot a Blaha Lujza sétány felől húzták be minden irányba és minden távolságba, a szerelékek szinte lefedték az egész tavat.

Csendélet a tó partján | Fotó: Vass István Miklós

Hiába azonban az alapos felkészülés és a sokirányú horgászat, azon a péntek éjjelen nem volt sem egy húzás, sem egy kapás, de még rablást sem láttak, illetve hallottak a horgászok.

Újra megpróbálják

– Szombaton már hidegfront érkezett, valószínűleg ez hatott a halak étvágyára. Lehet, hogy két nappal korábban kellett volna próbálkoznunk, s akkor nagyobb sikerrel járunk. A közösségi portálon többen is arról számoltak be, hogy csütörtökön jobban evett a hal. Péntek éjjel szinte sehol nem fogtak az egész országban, legfeljebb pár darabot. De hát így utólag már hiába okosabb az ember ­– mondta el érdeklődésünkre Vass István Miklós.

Pedig a víz hőmérséklete, a 14 fok kedvező volt, azonban az egész horgászat olyannak tűnt, mintha egy élettelen tónál horgásztunk volna.

Valószínűleg pár hét múlva újra próbálkozunk.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában