Analitikus szeretne lenni

Akt.:
Gyulai-Szabó Tünde, a Tiszavasvári Általános Iskola testnevelőtanára a 6./d osztályt kísérte el a pályaválasztási kiállításra
Gyulai-Szabó Tünde, a Tiszavasvári Általános Iskola testnevelőtanára a 6./d osztályt kísérte el a pályaválasztási kiállításra - © Fotó: Janics Attila
Tiszavasvári – A hiányszakmában tanuló tiszadadai Unheizer Rafaelre ösztönzőleg hat az ösztöndíj.

Tiszavasvári. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pályaválasztási kiállítást és nyílt napot szervezett szerdán.

A helyi sportcsarnokban megrendezett eseményen jelen voltak a város oktatási intézményeinek pedagógusai és diákjai, ahogy a régió foglalkoztatói is képviseltették magukat.

– A vegyésztechnikusi képzés az egyik olyan szakmánk, melyet a duális képzés keretein belül tudunk oktatni. Ebben szervesen együttműködünk a helyi Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt.-vel, ugyanis a cég tanlaborjában szerezhetnek gyakorlati ismereteket a diákjaink, ahogy üzemi gyakorlaton is részt vehetnek – beszélt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának pedagógusa, Nagy Szilvia az Alkaloida és az iskola szoros és gyümölcsöző együttműködéséről.

Hozzátette: több diákjuk is hiányszakmában (ahogy a vegyésztechnikus is az) tanul, ők tanulmányi eredménytől függetlenül akár 50 ezer forintot is „zsebre tehetnek”

Technikusi képzés

Ez az összeg természetesen ösztönzőleg hat a tiszadadai Unheizer Rafaelre is. A fiatalember a tiszavasvári Váci Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd egy két éves technikusi képzésre „érkezett” a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumába.

– A gyakorlati képzésem az Alkaloidában történik, nagyon szimpatikus nekem a környezet és mindenki, aki ott dolgozik. Szeretnék a technikusi vizsgám után is itt dolgozni, mint analitikus – mondta el lapunknak tapasztalatait Unheizer Rafael.
hirdetés