Angol gyakorlófeladatok, amelyek elősegítik a nyelvtanulást

Angol gyakorlófeladatok, amelyek elősegítik a nyelvtanulást
Nyelvtanulásba kezdenél, de nem tudod, hogy vágj bele? A világhálón számos segédanyag és oktatással foglalkozó weboldal elérhető, de csak ezek nem feltétlen bizonyulnak elegendőnek a sikeres nyelvvizsgához. A csoportos nyelvoktatás nem véletlen örvend hatalmas népszerűségnek, hiszen lehetőséget kínál mindazoknak, akik a hagyományos oktatási rendszeren kívül, akár munka vagy felsőfokú tanulmányok mellett szeretnének nyelvet tanulni.

Főként a német nyelvterületen, vagy német érdekeltségekkel rendelkező cégeknél tevékenykedők részesítik előnyben a német nyelvet, de az angol kétségkívül vezeti a népszerűségi listát. Sokan azon a véleményen vannak, hogy ez utóbbi egyszerűbben elsajátítható, és jobban is használható a világ bármely pontján. Az euroexam.org egyébként a csoportos oktatáson túl az online letölthető gyakorlófeladatokat is javasolja, melyekkel otthon is bármikor próbára tehetik tudásukat a hallgatók.

Szóbeli gyakorlás nélkül nem megy!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szóbeli megnyilvánulás begyakorlása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy éles szituációban ténylegesen is használni tudjuk az idegen nyelvet. Gyakran előfordul, hogy ugyan az önéletrajzban ott szerepel a nyelvvizsga megléte, de a gyakorlatban történő használhatóság sokszor nem képezi az állásra pályázó kvalitásának részét.

Nagyon fontos, hogy ténylegesen olyan tudást szerezzünk, amelyet eredményesen tudunk akár a munkában, akár külföldön használni. A csoportos nyelvtanfolyamok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy élőszóban is megnyilvánuljunk és természetessé váljon a nyelvhasználat e területen is. Sokat segít az is, ha otthon hangosan tanulunk, gyakoroljuk a kiejtést, de akár online beszélgető partnert találva is kommunikálhatunk angolul nap mint nap.

Gyakorlófeladatok online

Az internet remek segítőtársnak bizonyul a mindennapokban, és a vásárláson, kapcsolattartáson vagy tájékozódáson túl akkor is kihasználhatjuk előnyeit, ha nyelvet tanulunk. Többféle angol gyakorló feladatsor is letölthető, ráadásul megoldó kulccsal együtt. A lehetőségnek köszönhetően néhány kattintással hozzájuthatunk olyan, azonos sémára épülő feladatokhoz, melyekkel a nyelvvizsga során is találkozhatunk majd.

Nagyon fontos, hogy feladat típusra specializált legyen a felkészülés, hiszen így már előre begyakorolhatjuk azokat a területeket, melyek előfordulhatnak a tényleges megmérettetés során. Érdemes a rendelkezésre álló időt is betartani, ugyanis a nyelvvizsgán is időhöz kötve kell majd a ránk váró feladatokat elvégezni.

Nem elég a nyelvtanfolyam!

Sokan azt gondolják, hogy elegendő megjelenni a nyelvtanfolyam óráin, és máris garantált a szükséges tudás. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy otthon is komoly munka vár ránk akkor, ha eredményesen szeretnénk nyelvvizsgázni. Legyen szó akár a szókincs bővítéséről, akár a nyelvtani szabályok elsajátításáról, a tanfolyamon kívüli időben is ajánlott foglalkozni a nyelvtanulással.

Ugyan a szóbelin használható a szótár, de az mit sem segít, ha egyébként nem rendelkezünk a megfelelő színvonalú szóanyaggal. Hasonlóképpen lényeges, hogy már a felkészülés idején azokra a feladatokra, szabályokra fókuszáljunk, amelyek kritikus területnek szoktak számítani a vizsgák során. Ha előre látjuk, mely szabályok alkalmazása okozhat problémát, akkor biztosan berögzül majd azok helyes ismerete. A kitartó munkának akkor is megvan az eredménye, ha a munkavállaláshoz vagy tanulmányokhoz nélkülözhetetlen angol nyelvtanulásról van szó.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés