Angol mikrobuszban jött az orosz cigaretta

Angol mikrobuszban jött az orosz cigaretta
Angol mikrobuszban jött az orosz cigaretta - © fotó: NAV
Nyíregyháza – Angol férfi vezette azt a mikrobuszt, amely négy és félmillió forint értékű orosz adójegyes cigarettát rejtett. A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói további hatvan és félmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le azon a nyíregyházi telephelyen, ahonnan a busz kihajtott. A több mint hetvennyolcezer doboz cigarettát és a mikrobuszt lefoglalták.

A pénzügyi nyomozók egy nyíregyházi telephelyről kihajtó angol rendszámú mikrobuszra figyeltek fel, és a szomszéd utcában megállították.

A kisbusz szemrevételezése során a jármű padozatán frissen csavarozott részek, és a gépkocsi hátsó kerekénél látható friss festésnyomok gyanút keltettek a nyomozókban, így a gépkocsi átvizsgálták, az angol sofőrt és magyar utasát pedig a Bűnügyi Igazgatóságon előállították.

A gyanú beigazolódott, ugyanis a busz dupla padozatából ötezer négyszáz doboz orosz zárjegyes L&M Red Label, négy és félmillió forint értékű cigaretta került elő. Ezt követően a nyomozók átkutatták azt a nyíregyházi telephelyet is, ahonnan a mikrobusz kihajtott. Ott, az egyik raktárépületben jelöletlen papírdobozokban, fedőáruként használt magyar kutyatápos csomagok között több mint harmincötezer doboz orosz zárjegyes L&M Red Label és több mint harminchétezer doboz zárjegy nélküli Miles Compact cigarettát találtak, összesen csaknem hatvanegymillió forint értékben.

A több, mint hatvanötmillió forint értékű cigarettát és a mikrobuszt lefoglalták. Az angol sofőrt és magyar utasát gyanúsítottként hallgatták ki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt.

– Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága –

Címkék: , ,hirdetés