Angolnyelvű diplomát is kapnak

Illusztráció
Illusztráció

Június 24-én tartja diplomaosztó ünnepségét a Nyíregyházi Főiskola a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Mint dr. Hadházy Tibor tanulmányi rektor-helyettestől megtudtuk, ebben a tanévben 2431 hallgató tett sikeres záróvizsgát, ennyien vehetik át a diplomát, illetve a tanúsítványt azok a hallgatók, akiknek még hiányzik a nyelvvizsga-bizonyítvány. (A tanúsítványt akkor cserélhetik diplomára, ha sikeres nyelvvizsgát tesznek.)

A diplomaosztó ünnepséget a nagy létszám és a rokonság nagy száma miatt két részletben tartják. Délelőtt 10 órától a Bölcsészettudományi és Művészeti Karon végzett 394, a Műszaki és Mezőgazdasági Karon végzett 215, a Természettudományi Karon végzett 449, valamint a Pedagógusképző Fakultáson végzett 124 hallgató kapja kézhez diplomáját.

Délután két órától a Gazdasági és Társadalomtudományi Kar tanévzáróján 1249 hallgató veheti át a diplomát. Új dolgokról is szólhatnak az ünnepségen az intézmény vezetői. Többek között arról, hogy először ad ki diplomát a Pedagógusképző Fakultás, most végezetek tömegesen a tanulmányaikat kredit rendszerben kezdő hallgatók, s most először vehetnek át olyan oklevelet a végzett hallgatók, amelyet angol nyelven is megkapnak.

A hallgatók kérésére az intézmény diplomamellékletet is kiállít angol nyelven, ami a tanulmányok külföldi folytatásához, a munkavállaláshoz használható fel, hiszen ebben nem csak a tanulás eredménye jelenik meg, hanem hogy melyik tantárgyból, melyik stúdiumból milyen tartalmakat tanult. A sokoldalas melléklet olyan dokumentum, amely az EU-konformitáshoz szükséges. 

Kitüntetéses oklevelet kaptak

Gál Edit számitástechnika
Ilyésné Tóth Viktória informatikus könyvtáros
Tóthné Fodor Margit kémia
Czirjákné Szabó Erika gazdálkodási
Farkas Krisztina nemzetközi kapcsolatok
Illés Erzsébet nemzetközi kapcsolatok
Kovácsné Hegedüs Imola nemzetközi kapcsolatok
Szepesiné Csillag Emese nemzetközi kapcsolatok

– Mán László –
hirdetés