“Annyi az esélyünk ezen a meccsen, mint szúnyognak a tapsviharban”

Miként Tivadar András edző mutatja, a Vásárosnamény szeretne feltörni a tabellán
Miként Tivadar András edző mutatja, a Vásárosnamény szeretne feltörni a tabellán - © Fotó: Racskó Tibor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Noha a nyitókör történéseiből még az égvilágon semmi nem következik, néhány megyei első osztályú futballegylet háza táján aligha ugrálnak a plafonig örömükben.

Baktalórántházán például máris azon agyalhatnak, miért szúrja el most már évek óta a rajtot a csapat? Mondjuk, az acélosnak tűnő Nyírgyulajjal szemben éppenséggel nem dráma a vereség, mindazonáltal az Illés-legénységnek egy esztendeje a teljes őszi szezonja ráment a rossz kezdésre. Folytatás a címvédő Ibrány otthonában, amely gárda elvérzett Nagyecseden. Ez, persze minden csak nem meglepetés, egyfelől ugyebár darabokra hullott bajnok gárda, másrészt olybá fest, a legutóbb második helyen végzett szatmári brigád ismét betonbiztos tagja lehet az élcsoportnak. Azért az ecsedieknek nyilván akad majd „húzósabb” összecsapásuk. Olyannyira, hogy a második fordulóban mindjárt a „nagy testvér” Mátészalka katlanjában lesz jelenésük.

Önnek melyik a kedvenc csapata a Kelet Takarék megyei I. osztályban

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az újoncok közül a Rakamaz és a Vásárosnamény egyaránt vereséggel indított – utóbbi az ugyancsak frissen feljutott Balkány ellen kapitulált. Mégpedig Igor Bogdanovics négy gólja miatt. Az egykori debreceni csatárász alakítása egyértelműen a strart legnagyobb alakítása volt, ha tartja formáját (s miért ne tartaná…?) főnyeremény lehet a balkányiak számára. Mindjárt a a következő fellépésén, amikor a bravúrosnak titulálható döntetlennel bemutatkozó Fehérgyarmatot fogadják. Persze, a vendégek a – nem is annyira titkos favoritnak elkönyvelt – Sényő ellen kicsikart ponttal jelezték, van bennük fantázia.

Idevágó információ, hogy az augusztus 20-i ünnep miatt ezúttal valamennyi mérkőzést vasárnap játsszák.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 2. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Vasárnap

Mándok (10.)–Gyulaháza (11.)

Koskovits György, mándoki edző: – Lenne mit mondani, de igazán egy győzelem a csapat részéről az ami, a legtöbbet mondana el!
Bardi Béla, gyulaházi elnök: – Az első fordulóban két meghatározó embert vesztettünk, hiányuk tovább csökkenti esélyeinket a nyáron alaposan megerősödött hazai csapattal szemben, ennek ellenére szeretnénk tisztességesen helytállni.

Ibrány (16.)–Baktalórántháza (15.)

Magyar Balázs, ibrányi edző: – Remélem a hét végén sikerül jobb eredményt elérni.
Illés László, baktalórántházi edző: – Helyzetünkből adódóan az átalakult Ibránnyal szemben is kemény mérkőzésre számítok. Remélem, csapatom a jobbik arcát mutatja és győztesen hagyjuk el a megye egyik legjobb pályáját.

Cellspan-Balkány (2.)–Fehérgyarmat (9.)

Mirgai László, balkányi edző: – A Namény elleni győzelem akkor ér valamit, ha a hazai közönség előtt is begyűjtjük a három pontot. Ez nem lesz könnyű, mert a Fehérgyarmat fiatal, sokat futó csapat, de bízom játékosaimban és abban, hogy a nyitómeccshez hasonló koncentrált futballt mutatnak be.
Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Szeretettel köszöntjük a Balkányt ismét a megyei első osztályban. Ugyanakkor az otthon elvesztett pontokat jó lenne pótolni, bár ellenfelünk katlanja nem igazán alkalmas arra, hogy a vendégcsapatok sikeresen távozzanak, viszont nekünk ez a feltett szándékunk.

Sényő-Carnifex (8.)–Rakamaz (12.)

Ember Roland, sényői edző: – Egyértelmű célunk, hogy hazai pályán győzelemmel mutatkozzunk be. Az elmúlt hét végén a játékkal nem volt gondunk, viszont a helyzetkihasználáson mindenképpen javítani kell, ha így történik, megszerezzük a három pontot.
Madalina György, rakamazi edző: – Nagy esélyt szalasztottunk el a Tuzsér elleni nyitányon. Sok helyzetet hagytunk ki, ami végül megbosszulta magát. Nem biztos, hogy Sényőn lesz ennyi lehetőségünk, mivel ,,Bürös,, haverom megmondta: annyi az esélyünk ezen a meccsen, mint szúnyognak a tapsviharban. Mindent megteszünk, hogy elkerüljük a tapsvihart…

Tuzsér (7.)–Szakoly (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az első hazai meccsünkön sokkal bátrabb játékot kell mutatnunk, mint Rakamazon. A helyzeteket jóval jobb százalékban kell kihasználni, mert attól tartok, meg fogunk szenvedni.
Csoma Dezső, szakolyi edző: – Nagyon örültünk, hogy az első meccsen időnként látványos játékkal tudtunk nyerni hazai pályán. A Tuzsér masszív csapat, amely évek óta bizonyítja, hogy ott a helye a legjobbak között ebben az osztályban, éppen ezért nem lesz könnyű feladatunk. Nem lennek elkeseredve, ha egy pontot megcsípnénk.

Nyírgyulaj (3.)–Vásárosnamény (14.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A baktai győzelmünknek akkor lesz igazi értéke, ha nyerni tudunk hazai pályán is. Tudjuk, egy újonccsapat ellen nagyon nehéz játszani, de türelmes, fegyelmezett futballal elérhetjük célunkat.
Tivadar András, vásárosnaményi edző: – Túl kell tenni magunkat a nyitányon elszenvedett vereségen. Megyünk előre! Tény, az egyik bajnokjelölt otthonában játszunk, de ha a hozzáállás olyan lesz, mint a Balkány elleni meccsen, kedvező eredményt csikarhatunk ki.

Tiszavasvári (6.)–Nagyhalász (4.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az első hazai mérkőzésünkön győzelemmel akarunk bemutatkozni a masszív, jó erőkből álló Nagyhalász ellen.
Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Otthon minden csapat minden csapat győzelemre játszik, ráadásul nyáron jól erősített a Tiszavasvári. A lehetetlennel is megpróbálkozunk, és sehol nem adjuk fel a küzdelmet.

Mátészalkai MTK (13.)–Nagyecsed (1.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Kellemetlen volt átélni, hogy beragadtunk a rajtnál, ezért bárki az ellenfél, nem lehet más célunk, mint hazai pályán javítani.
Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Szatmári rangadót játszunk, ráadásul mindjárt kettőt is a Mátészalkával. A szerdai kupameccs után a bajnoki nyilván más lesz, de szeretnénk a legtöbbet kihozni a meccsből.
hirdetés