Annyira kiborult a baleset és a letört tükör miatt Jármiban, hogy ököllel kezdte verni a másik sofőr fejét

Annyira kiborult a baleset és a letört tükör miatt Jármiban, hogy ököllel kezdte verni a másik sofőr fejét
© Illusztráció: getty images
Jármi – 2017 júliusának végén egyik nap kora reggel gépkocsijával munkába igyekezett a gyanúsított, illetve a sértett is, amikor Jármi község területén a két gépkocsi egy kanyarban összeütközött.

Az ütközéstől a gyanúsított gépkocsijának visszapillantó tükre letört, illetve az ajtó is rongálódott, a sértett gépkocsiján pedig berepedt a tükör üvege. Bár mindkét gépkocsivezető megállt a közelben, azonban nem látták egymást, így kölcsönösen azt hitték, hogy a balesetért a másik felelős, majd továbbhajtottak.

A sértett gépkocsijával az M3-as autópályán Budapest felé közlekedett, a gyanúsított pedig kis idő múlva utána hajtott, bevágott elé az autópályán, és integetéssel megállásra kérte. A sértett a leállósávba húzódott, de arra sem volt már ideje, hogy a gépkocsiból kiszálljon, mert a gyanúsított ott termett, és a lehúzott ablakon keresztül kétszer, ököllel fejen ütötte a sértettet, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A sértett értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig a gyanúsítottat előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatása során rögtön beismerő vallomást tett, és megbánta cselekedetét. Elmondta, hogy a baleset miatt rendkívül feszült idegállapotba került, és ez vezetett oda, hogy erőszakosan próbálta elintézni vitáját a sértettel.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérletével meggyanúsított férfi kérte, hogy az ügyét utalják közvetítői eljárásra, mert szeretné a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni a sértettnek. Ehhez a sértett is hozzájárult, így az ügyész az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Ezen idő alatt lehetősége van a gyanúsítottnak és a sértettnek arra, hogy a közvetítő előtt megjelenjenek és egymással megállapodjanak. Amennyiben a megállapodást a gyanúsított teljesíti, az ügyész meg fogja szüntetni az eljárást, míg ellenkező esetben vádat emel.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –
hirdetés