Annyira nem teszi boldoggá

A mándoki gólfelelős, Hricskevics Sándor (balról a második) jegyezte a Balkány elleni meccs egyetlen találatát, a csapat pedig „természetesen” nyert idegenben
A mándoki gólfelelős, Hricskevics Sándor (balról a második) jegyezte a Balkány elleni meccs egyetlen találatát, a csapat pedig „természetesen” nyert idegenben - © Fotó: Pusztai Sándor
Mándok – A hazai pályán eltékozolt tizenhárom pont miatt szorult a negyedik helyre a Mándok.


A mándoki korábban tipikusan ama katlan volt, ahová nem győzni jártak az ellenfelek. Miközben idegenben jóval vérszegényebben muzsikált a megyei első osztályú futballcsapat. Nos, ősszel megfordult a trend: otthon háromszor is elbukott a gárda, míg idegenben felettébb veretes produkciót mutatott fel. Olyannyira, hogy hét túrájából csupán egyetlen egyet, éppen az utolsó, fehérgyarmati fellépést adta döntetlenre. Immár örökre rejtély marad, mi lett volna, ha hazai pályán csak kicsivel acélosabban alakít.

– A negyedik hely annyira nem tesz boldoggá, mert a csapat ettől többre képes – szögezte le Dancs Béla, a Mándok edzője. – Azért tartunk itt, mert hazai környezetben tizenhárom pontot tékozoltunk el, amit ellensúlyoz az idegenben mérleg. Jó kérdés, miért alakult így, még nem tudtam megfejteni ennek az okát. Mindig támadószellemben léptünk pályára, ebben benne van a veszély, hogy az ellenfél olykor megkontráz minket, ahogy az nem egyszer megtörtént. Sajnos, ez a következménye annak, hogy tengernyi helyzetet kihagytunk, ami nem maradt büntetlenül. Érdekes módon, az idegenbeli meccseken jóval jobban koncentrálnak a játékosok, talán azért, mert sejtették, kevesebb lehetőség adódik a gólszerzésre. De nincs még veszve semmi, a teljes tavaszi szezon előttünk áll, simán odaérhetünk a dobogóra. A játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, akadt azonban egy-két kivétel, akiknek van mit változtatni, de nem ez a jellemző.

Dancs Béla nem árul zsákbamacskát, tavasszal a dobogón szeretné látni a Mándokot.

– Jó felkészüléssel, megfelelő edzéslátogatottsággal előreléphetünk. Bizakodó vagyok, olyan szereplést tudnék elképzelni a folytatásban, amit ősszel idegenben produkáltunk. Ennek érdekében a hazai teljesítményen mindenképpen javítani fogunk, egyértelműen ez a legfőbb feladat. A lehetséges változásokról korai lenne még beszélni, az biztos, nagy mozgás aligha lesz.

KM-KT

Mándoki mazsolák

A Mándok megyei I. osztályú bajnoki mutatói
4. Mándok 15 9 3 3 31–20 30
Hazai pályán: 8 3 2 3 18–15 11
Idegenben: 7 6 1 – 13–5 19
Házi góllövőlista. 9 gólos: Hricskevics Sándor. 6 gólos: Erős Gábor. 5 gólos: Bodnár László. 3 gólos: Hegedűs Tibor, Viktor Rjasko. 2 gólos: Csáki Péter. 1 gólos: Buda Péter, Sipos Tamás, Vladiszlav Jarmosenko.

Címkék: , ,hirdetés