Annyit kért csupán, hogy higgyenek magukban

Akt.:
A nyírgyulaji együttes nagy skalpot gyűjtött Veszprémben
A nyírgyulaji együttes nagy skalpot gyűjtött Veszprémben - © Fotó: Nyírgyulaj KSE
Nyírgyulaj – Az első osztályú futsalklub veretlenül zárta a középszakasz első körét.


A Nyírgyulaj folytatta menetelését az NB I. középszakaszában, egy döntetlen és két győzelem után nagy meglepetésre Veszprémben is nyerni tudott 2–1-re.

– Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, amiket nem értékesítettünk, és kaptunk egy elkerülhető gólt – értékelte a mérkőzést Lovas Norbert, a nyírgyulajiak játékos-edzője. – Ez kicsit megfogta a társaságot, de utána sikerült kilábalni a hullámvölgyből.

Összeérett a társaság

– A szünetben rendeztük a sorokat, csupán annyit kértem, hogy higgyék el, be tudják rúgni a helyzetet. A második félidőben az első találatunk egy öngól volt, de szép helyzetfelismerés előzte meg, a második gól pedig jellemzi mostanában a csapatot, labdavesztés után nem álltunk meg, hanem visszatámadtunk és befejeztük a kontrát. Ehhez nagyon jó kapusteljesítmény társult az egész meccsen – tette hozzá.

A csapat az öt győzelemmel, egy döntetlennel és tizenkét vereséggel zárt gyengébb alapszakasz után megtáltosodott.

– Mi is keressük, mi ennek az oka – fejtette ki a tréner. – Az egyik az lehet, hogy versenyhelyzetet tudok csinálni a csapaton belül. Továbbá úgy néz ki, összeérett csapattá a társaság. A srácok tudnak egymásért küzdeni, és ez elég ahhoz, hogy az ilyen ki-ki meccsekből győztesen jöjjünk ki, illetve a Haladás elleni döntetlen is nagy bravúr volt.

Szép helyezés lehet a vége

A Nyírgyulaj az eredeti célját lényegében elérte, hiszen ha matematikailag még nem is biztos, de nagyon valószínű, hogy nem esik már ki. Olyannyira nem, hogy a B csoport élén álló együttes még akár merészebb álmokat is szövögethet.

– Nem fogalmaztunk meg nagyobb célokat, és nem is fogunk. Csináljuk továbbra is a dolgunkat, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle – zárta szavait Lovas Norbert.

MK

Címkék: ,hirdetés