Antal István és a Dömsödi Autocross

Antal István és a Dömsödi Autocross
© Fotó: Gacsal Zita
Interjú Antal Pistivel, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG – MEINHART Kupán áll rajthoz a Skoda versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján.

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?

– Az 1. osztályban négy éve kezdtem a versenyzést. Első évben bajnok lettem, majd a következő szezonban megvédtem a címet. Tavaly egy gázbowden szakadás miatt a 2. helyen végeztem a szezonban.

Nem egy félős, elveszem a gázt típusú versenyző vagy. Mentél tavaly is már itt dömsödön a Mitsubishi EVO-val. Most egy Skodával fogsz rajthoz állni. Mit is tudhatunk a vasról?

– Az idei évre új motort, új hajtást kapott a Fabia. Szezon közben is folyamatosan fejlesztjük az autót. Ami miatt nagy szívfájdalmunk, hogy a nyirádi pályán a második sebességi fokozat lefokozódott, és azóta is várjuk az új fogaskereket, ami még mindig gyártás alatt van. Reméljük, hogy a mostani versenyre már elkészül, mert az utóbbi két versenyen a második sebességi fokozat nélkül kellett rajthoz állnom, ami nagyban megnehezítette a helyzetemet.

Az autocrosst mint szakágat kiknek és miért tudod ajánlani?

– Azoknak tudom ajánlani, aki szeret sárban és murván autózni.

Milyen versenyzési technikával lehet jó eredményt a dömsödi pályán elérni?

– Mivel nagyon agyagos, csúszós a pálya, a pontos fékutakkal, és óvatos kigyorsításokkal lehet megnyerni a versenyt ezen a pályán.

Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett, és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?

– Természetesen az első-második helynek örülnénk, mivel a csapattársam is indul a versenyen a Mitsubishi EVO-val, aki jelenleg vezeti a bajnokságot.

Szeretnénk izgalmas, látványos előzésekkel színesíteni a versenyt, hogy a nézők, rajongók is élvezetes programon vehessenek részt.

Támogatóink segítségét köszönjük!.

– Hajósi Miklós –
hirdetés