Anya és fiai végigvásárolták Nyíregyházát a talált bankkártyával

Akt.:
Anya és fiai végigvásárolták Nyíregyházát a talált bankkártyával
© Illusztráció: coastalwealthmanagement24.com
Nyíregyháza – Egy-egy vásárlásnál nem fizettek 5000 forintnál többet, így nem kellett a PIN-kód.


– Anya és fiai más bankkártyájával vásároltak, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emel ellenük. A vádirat szerint a 16 éves fiú az utcán megtalálta a sértett pénztárcáját, benne személyes irataival és bankkártyájával. Abból a bankkártyát magához vette, és elhatározta, hogy azzal megpróbál jogosulatlanul vásárolni. Néhány órával később megjelent egy nyíregyházi ABC-ben, ahol több alkalommal, egymás után különféle termékeket vásárolt, melyek egyenként az 5000 forintot nem haladták meg, így a kártyahasználathoz PIN-kód megadására nem volt szükség – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese.

Vitte a gyerekeit is

Ezt követően a talált bankkártyát hazavitte, megmutatta édesanyjának és öccsének, majd együtt indultak újabb bevásárlókörútra. A városban több üzletben és benzinkúton, megjelentek, ahol összesen 72 000 forint összegért vásároltak, azonban figyeltek arra, hogy a vásárlási összeg mindig 5000 forint alatt legyen. A többszöri használat gyanút keltett, ezért a 16. vásárlásnál a bankkártyát a kibocsátó bank letiltotta, ezt követően a kártyát már nem tudták használni. A kár a kártyát kibocsátó banknál jelentkezett, ugyanis a teljes összeget megtérítette a kártyatulajdonosnak.

– Az édesanya azzal, hogy a fiatalkorú és a gyermekkorú fiait a bűncselekmény elkövetésekor magával vitte, illetve hagyta, hogy ők abban részt vegyenek, a nevelésből eredő kötelezettségeit súlyosan megszegte, ezzel veszélyeztette gyermekei erkölcsi fejlődését.

Az ügyészség a fiatalkorút folytatólagosan elkövetett csalással, az anyát pedig csalás mellett kiskorú veszélyeztetésével, valamint egy korábban – a családtagjai sérelmére a kórház szülészetének várótermében – elkövetett verekedés miatt garázdasággal és testi sértéssel is vádolja – tette hozzá a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM
hirdetés