Apella csuklyásmajom született a debreceni állatkertben

Akt.:
Apella csuklyásmajom született a debreceni állatkertben
© MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Magyarország első vidéki állatkertjének gyűjteménye újabb aprósággal gyarapodott. Az apella csuklyásmajom-bébi 5 hónap vemhesség után július 17-én született, erős, egészséges és jó étvágyú – olvasható a debreceni állatkert közleményében.

A kilenc hónapig csimpaszkodó csöppség anyja féltő gondoskodását élvezi, így neme még nem ismert. A tízfős majomcsapat már befogadta, és a mai nap megismerkedhetett testvérével, Boborjánnal, a nemrég született kézből nevelt kapucinusmajommal. A csuklyásbébi már látható a nagyközönség számára az apella kifutónál.

Apella csuklyásmajom született a Debreceni Állat- és NövénMTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A közleményből kiderül: Magyarországon öt állatkertben él csuklyásmajom, és az elmúlt egy évben csak a debreceni állatkertben jött világra utód. Az Amazonas északi részén élő csuklyásmajom szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.


Debrecen - Lédús takarmányokkal, fagyasztott finomságokkal, hűtőfürdőzéssel biztosítanak megfelelő hűsölési lehetőséget az állatoknak a forró napokban a debreceni állatkertben - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója kedden az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a nagy hőség elv...

Debrecen - A legnagyobb pingvinkolónia egyik tagját mutatták be a pénteki sajtótájékoztatón a debreceni állatkertben. A Perjámos névre keresztelt pingvin már a 23. fióka, aki a Nagyerdőn kelt ki. Az eseményen a kispingvinről és társairól dr. Nagy Gergely Sándor, az állatkert ügyvezetője számolt b...
hirdetés