Apolló rúd és súlyos kőgolyó

Négy erős ember (balról): Gunyez Dávid, Koza Ferenc, Darázs Ádám (a HSMA versenyigazgatója) és Csekk Sándor
Négy erős ember (balról): Gunyez Dávid, Koza Ferenc, Darázs Ádám (a HSMA versenyigazgatója) és Csekk Sándor - © Fotó: Tudósítónktól
Kállósemjén, Nagykálló – Megyénket csak kétfős csapat képviselte az erős emberek vetélkedésén.

Kottás férfiak hemzseg­tek az elmúlt hét végén a Velencei-tó partján. Vetélkedni érkeztek, mégpedig az ország szinte minden részéről, hiszen a Magyar Erősember Szövetség (HSMA) a velencei strandon rendezte a megyék országos bajnokságát.
A kállósemjéni Csekk Sándor is tagja az országos szövetségnek, így megyénk is képviseltette magát a seregszemlén. Sajnos csonka csapattal, hiszen amíg a riválisok hárman alkottak egy együttest, tőlünk csak ketten utaztak el; Csekk Sándor mellett a nagykállói Gunyecz Dávid indult eleve hátránnyal a vetélkedésen.

Öt számban versenyeztek

A bajnokság öt számból állt. Elsőként nyomásban tesztelték az indulókat, egy ötvenkilós súlyzót, egy 105 kilós rönköt és egy 115 kilós Apolló rudat kellett minél többször kinyomni. Aztán jött a gumiabroncs forgatása, egy 900 kilósat kellett minél többször megmozgatni. A megyénkbeliek egy alkalmi csapattárs, Koza Ferenc segítségével ötször teljesítették a feladatot.

Az izlandi keresztet, egy mázsányi vascsövet kellett ölben cipelni, majd hat darab, egyenként hetvenkilós gumiabroncsot átpakolni tíz méterről egy százhúsz centis állványra. A zárást a 110 kilós kőgolyó vállra vétele jelentette, ez a majd’ három órás verseny végén, a nagy melegben már kemény feladatnak bizonyult. Megyénk duója végül a hét indulóból a hatodik helyen zárt, ami azért szép eredmény, hiszen foghíjas volt a csapatunk, ráadásul az ellenfeleknél rutinos erős emberek indultak. A találkozót közös vacsora zárta, szépen fogytak az emberes adagok.

Csekk Sándor legközelebb augusztus elején a nagykárolyi versenyen indul.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés