Applikációk segíthetik a horgászatunk sikerét

Akt.:
A telefonra érkezett az értesítés: a Szászpa halastavon fogták a napokban – hóesésben – ezt a tokhalat
A telefonra érkezett az értesítés: a Szászpa halastavon fogták a napokban – hóesésben – ezt a tokhalat
Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza – A modern technika immár elérte a horgászatot is, számos applikáció tölthető le a mobiltelefonokra. Halat még továbbra sem tudunk fogni a telefonokkal, de segítenek abban, hogy megakaszthassuk a kapitális pontyokat, csukákat.

Fogadhatjuk a gratulációkat

Van olyan program, amely a horogkötési módokat mutatja meg a horgásznak, van, amelyik tippeket ad a pontyok horgászatához, de létezik olyan is, amely adatokkal, információkkal segíti a horgászokat azáltal, hogy bemutatja a horgászvizeket és a csalikat.

Arra is van lehetőség, hogy megnézzük, a sporttársak hol és milyen halakat fogtak. Meg lehet osztani a fogásokat, lehet fogadni a gratulációkat, lehet továbbá tapasztalatokat cserélni, a statisztikákból pedig tanulni. A horgász az applikációból tájékozódhat horgászvizenként a várható időjárásról, sőt még arról is, hogy melyik hal milyen napszakokban jár leginkább. A térképes kereső segít felfedezni új horgászhelyeket, és még azt is megmutatja, hol és milyen módszerek működnek azon a vízen.

Toplista a csalikról

Mint említettük, az app a csalikról is vezet toplistát, de a saját profilunkba felvitt adatok alapján személyre szabott elemzéseket is készít. Ez viszont már olyan extra, amiért fizetni kell. Az alkalmazások nagy része ingyenes, csak az extrákért kérnek pénzt. Ilyen különlegesség például a pontos fogási helyszínek listája vagy a „fogási valószínűséget” mutató előrejelzés is.

– MML –


Fotó: Derencsényi István
Budapest - Online kérdőívben várja a kormány a horgászok véleményét az őket és a horgászatot érintő elképzelésekről, javaslatokról - mondta a stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. A horgaszokert.kormany.hu lapon 6 kérdés támog...

Illusztráció: A húsvéti tojás mellé akár ilyen nagy csuka is kerülhet majd a tilalmi időszak lejárta után
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A halak szaporodásának érdekében számos faj esetében tilalmi időszak van érvényben. A csuka fajlagos tilalmi ideje február elsején megkezdődött, azonban az előző évekhez képest az idén két nappal rövidebb lesz a tilalmi idő, ugyanis a tilalom március 29-én, a nap huszonnegye...
hirdetés