Arany láncáért pillangókéssel fenyegették

Debrecen – 17 év körüli fiatalok pillangókéssel félemlítettek meg egy 14 éves
fiút, aki a nyomás hatására átadta nekik a kért aranynyakláncát – közölte Juhászné
Kiss Katalin százados.

Október 12-én 13.00 és 14.00 óra között Debrecenben, a Kálvin téren két fiatal egy arra járó 14 éves fiút megállított azzal, hogy adja át nekik a nyakában lévő arany láncát. A fiú a felszólításnak nem engedelmeskedett, ezért ököllel, valamint egy pillangókéssel tovább fenyegették. A 14 éves fiú megijedt, így végül átadta a kb. 20. 000 forint értékű nyakláncát.

A fiú által megadott személyleírás alapján az egyik elkövetőről grafikai rajz is készült : kb. 16-17 éves, 180-190 cm magas, vékony testalkatú, enyhén barna bőrű fiatalember, aki fekete színű rövid haját hátrazselézve viselte. A cselekmény idején sötét farmert és zöld cipzáras hosszú ujjú pólót viselt, melynek hátán MEXIKO felirat volt látható.

A másik elkövető szintén 16-17 év körüli, 170 cm magas, átlagos testalkatú, enyhén barna bőrű, szőkésbarna rövid hajú férfi volt, akin az elkövetéskor tört fehér színű bársonynadrág és fekete póló volt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a mellékelt képen látható – ezidáig ismeretlen kilétű – férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen érdemleges információval rendelkezik tegyen bejelentést hatóságunkhoz. Várjuk továbbá azon személyek jelentkezését is, akik a fenti időszakban a Kálvin tér közelében jártak, és bármit láttak az ott történtekből, vagy látták az elkövetők elhaladási irányát.

Bejelentést tehetnek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztályán ( Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám „E” ép. fszt/3. számú hivatali helyiségében, vagy telefonon munkaidőben az 52/516-400/24-45-es melléken, vagy bármikor az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívókon.

A bejelentő személyét a rendőrség minden esetben bizalmasan kezeli.
hirdetés