Aranyérem, bajnoki cím, győzelem!

Aranyérem, bajnoki cím, győzelem!
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Fazekas András csapatvezetővel az I. Nyíregyháza Rally után.

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
Opel Astra OPC – FA-ZE Tyre Repair Kft.
I. Nyíregyháza Rallye – 2018.11.09-11.

Túl van Fazekas András a versenyzőivel és a csapatával 2018 utolsó ORC megmérettetésén. A végeredmény tekintetében Abszolút húsz, és kategória első helyet szerezte meg Kertész Krisztián, Velezdi Eszter navigálásával az Opel Astra OPC versenyautóval az I. Nyíregyháza Rallye-n. Tehát Kategória bajnokok 2018-ban

Pénteken gépátvétel majd délután az első gyors várt a versenyzőidre, mégpedig Nyíregyháza belvárosában. Miként is sikerült teljesíteni ezt az első szakaszt?

– Versenyzőim nagyon várták a pénteki napot, hiszen a városi gyorsasági hangulata az mindenkit magával ragad, és itthon még az ORB ben sem volt ilyen. A köd nem könnyítette meg a dolgukat, viszont nagyon élvezték, és a lehetőségekhez mérten sikerült egy látványos kis autózással melegíteniük a következő két napra.

Szombaton kategóriában végig vezetett Krisztián és Eszter. Ilyen jó itinert írtak, és az Astra is jól viselkedett?

– Itiner írással sose volt gondjuk, és nagyon jól felkészültek a pályabejárásokon. Krisztián áradozott a 25 km-es szakasz után, hogy mennyire változatos pálya. A mádi pályát is imádták, a nehézsége és a jellege miatt, na meg a sok néző, és szurkoló is inspirálta őket! Az Astra is jól muzsikált, megbízhatóan teljesítette a kilométereket.

Vasárnap a tizes gyorson technikai gond adódott. Mi is történt?

– A tízes gyorson jött egy kis malőr, egy kapcsoló megmakacsolta magát, és az egész gyorsaságit úgy kellett teljesíteni, hogy egykézzel a kapcsolót fogta Krisztián, a másikkal meg vezetett. Utána meg tudták oldani egy kábelkötöző segítségével, és szerencsére tudták folytatni a versenyt. A kör utolsó gyorsaságiján újra szétesett a kapcsoló, így nagy csoda hogy el evickéltek a szervizparkig. Ott a Fa-Ze szerelőink megjavították a meghibásodott alkatrészt, így már tudtuk, hogy ezzel nem lehet baj a célig.

Összességében, hogy értékeled a versenyt? Az éves bajnokságban hol végeztek a versenyzőid?

– Összességében 100%-ra értékelem a Nyíregyháza rallyt, hiszen versenyzőim, és szerelőim újra bizonyították tehetségüket, és ezzel a teljesítménnyel megszerezték az ORC P13 értékelés Magyar Bajnoki címét, és nem mellékesen az ORC 2WD kupa második helyét is.

Hogyan tovább az idén és 2019-ben?

– A szilveszter rallit tervezzük még az idén. Az egy jó kis levezetés minden évben, így most sem hagyjuk ki. A jövő az még nyilván kérdéses, sok sok tervünk van, és ezeket a terveinket még meghagyjuk meglepetésnek!

Partnerünk segítségét köszönjük!

– Hajósi Miklós –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés