Aranyérmes lányok a Sipkayban

Aranyérmes lányok a Sipkayban
© Fotó: iskola
Nyíregyháza – XV.Alkalommal rendezte meg a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt.

Emlék verseny célja, emlékezni egy kiváló kollégára, séfre, mesterszakácsra és tanítómesterre, Gál Sándorra, aki sok fiatalt nevelt a szakmának.
A rendezők lehetőséget kívántak teremteni a magyarországi vendéglátós tanulók számára, hogy ezen a versenyen megmérettessék tudásukat és a szakmai tehetségek kibontakozzanak. Cukrász kategóriában sikeresen szerepelt a Sipkay Barna Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium két tanulója.

arany1

Reskó Andrea és Ignácz Regina végzős tanulók a tányér desszert kategóriában mérettettek meg. Napjainkban vált divatossá ez a magasabb szintű sütemény megjelenési forma, amivel a több fogásos menüsor végén a cukrász tányérra varázsolt költeményével még az asztalnál marasztalja a vendéget. Ebben a kategóriában természetes az, hogy a fő desszert mellet öntet van. Tartalmazhat ezen kívül több finomságot is ami kiemeli a fő desszertet, és akkor sikeres ha még szakmailag is elvarázsolja a vendéget látvány elemeivel.

arany

Reskó Andrea és Ignác Regina mindketten arany érmet és a szakma különdíját hozták el, felkészítőjük Kollonay István cukrászmester.
hirdetés