Aranyérmes ,,negyvenesek”: Illyés és Dudás

Belgium, Horvátország, Szlovákia és hazánk gyaloglói mérték össze tudásukat szombaton, miskolci Népkertben.

A komoly hagyományokkal rendelkező XII. Miskolc Város Díjáért Kiírt Nemzetközi Gyalogló Verseny ,,király” számai, a női és férfi 10 kilométer két örökifjú, elnyűhetetlen  sportoló, a negyedik ikszet egyaránt idén augusztusban elérő Illyés Ildikó és Dudás Gyula abszolút sikerével ért véget.

Előbb a férfiak küzdhettek meg az értékes helyezésekért, melyek közül a legelőkelőbbre a MISI SC két kiválósága is joggal pályázott. A napokban apai örömök elé néző, kétszeres olimpikon Dudás szinte a rajttól kezdve az élre állt és a 3-4. kilométerre lerázta magáról üldözőit, akik közül Kapéri Levente remekül osztotta be erejét és rutinos klubtársa mögött másodikként célba érve biztosította be a kettős hazai sikert.

A hölgyek azonos távú viadalában Illyés Ildikó rögtön a start pisztoly eldördülését követően tudatosította a mezőny tagjaiban, hogy nem másért, mint az országos bajnoki címért érkezett a borsodi megyeszékhelyre. A Bp. Honvédos lányok ezen a napon hiába próbáltak közelíteni, az 50-szeres válogatott ellenállhatatlannak bizonyult.

Mivel a verseny hitelesített körpályán zajlott, így az abszolútban ötödik Kardos Cecília (BEAC) 50:44,15 perces ideje azt jelenti, hogy a sportolónő augusztusban részt vehet a pekingi junior világbajnokságon.

Győztesek és borsodi érmesek:

Leányok:

Gyermek kcs., 1 km: Pesti Petrina (BEAC)

Serdülő kcs., 3 km: Kriván Berta (BEAC)

Női abszolút, 10 km (Ramirent Kupa): Illyés Ildikó (ARAK)

Női 10 km-es országos bajnokság: Illyés Ildikó (ARAK, edző: Tábori János)

Fiúk

Gyermek kcs., 1 km: Rusznák Michael (Kassa).

Serdülő kcs., 5 km: Mészáros Benjámin (Békéscsabai AC)

Férfi abszolút, 10 km: Dudás Gyula (MISI SC), 2. Kapéri Levente (MISI SC).
hirdetés