Aranyos elismerést kapott a Karoq

Nyíregyháza – Az új Škoda Karoq nyerte el a tekintélyes Arany kormánykerék díjat.

„Das Goldene Lenkrad” (Arany kormánykerék) díjjal tüntette ki 2017-ben a Bild am Sonntag lap és az Auto Bild autós magazin az új Škoda Karoq sorozatot. Olvasóik több mint húsz európai országból a kis SUV-modellek kategóriájában a döntőbe szavazták a Karoq családot, majd széleskörű tesztelést követően a szakértőkből álló zsűri választotta győztesnek a Škoda újdonságát.

Az „Arany kormánykerék” Európa egyik legtekintélyesebb autós díja. Az idén a kis- és kompaktautók, a kis, illetve a nagy SUV-modellek, a közép- és felsőkategória, valamint a sportautók mezőnyében összesen 42 modell indult a szavazáson.

A Škoda Karoq a kis SUV-modellek – összesen 12 indulóval a legnépesebb – kategóriájában szerepelt a versengésben.

Favoritokat teszteltek

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag, illetve a több mint húsz európai országbeli testvérlap olvasói először kategóriánként négy-négy favoritot választottak ki, amelyeket azután az észak-olaszországi Baloccóban széleskörű tesztelésnek vetett alá az autóversenyzőkből, mérnökökből, prominens személyiségekből, formatervezőkből és a vezető európai autós magazinok főszerkesztőiből álló, 53 tagú szakértői zsűri.

KM
hirdetés