Árokba hajtott egy autó Nyírbátorban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. október 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Műszaki mentésekhez és tűzesethez is vonultak az elmúlt 24 órában a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Balesetek, kigyulladt lámpatest,szén-monoxid szivárgás és leszakadt faág is adott feladatot a lánglovagoknak.

Árokba hajtott egy személygépkocsi péntek délben Nyírbátorban, a Benczúr Gyula utcában. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Helyesen működött a szén-monoxid-érzékelő péntek délután egy nyíregyházi négyemeletes társasház földszinti lakásában, a Szarvas utcában, ahol a fürdőszobában elhelyezett érzékelő riasztott. Az ott lakók rosszul létre nem panaszkodtak, ugyanakkor a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a nem megfelelő levegő utánpótlás következtében magasabb gázkoncentrációt mértek a gáztűzhely és a gázkonvektor közelében, akik értesítették a gázszolgáltatót. A hiba kijavításáig más módon oldják meg a fűtést az ott lakók.

Kigyulladt egy közvilágítási lámpatest péntek este Nyíregyházán, a Lengyel utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig, majd az izzó, parázsló részeket eltávolították.

Úttestre szakadt nagyméretű fa eltávolításához kérték péntek este a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét a szabolcsi megyeszékhelyen, a Szent István utcában. A tűzoltók kézi erővel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek este Nyíregyházán, az Eötvös utca és a Debreceni út kereszteződésében. Egy másik esettől bevonuló tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében segítettek. A balesetben senki nem sérült meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés