Sport

2016.09.21. 09:47

Idegenben kupázik a Szpari és a Kisvárda

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Turára túrázik a Nyírbátor, a Bakta a Cigándot, a Balkány a Budafokot fogadja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Turára túrázik a Nyírbátor, a Bakta a Cigándot, a Balkány a Budafokot fogadja.

Csorbaköszörülésre készül a Szpari, bár egy szerdai kupagyőzelem még aligha feledteti a vasárnap esti hazai fiaskót. (A kiállított Rubus Tamás egymeccses eltiltást kapott.) A második vonalban továbbra is élen álló nyíregyháziak szerdán a Fejér megyei első osztályban élen álló Iváncsa ellenfelei lesznek. A Masinko László dirigálta iváncsaiak százszázalékosak, 35 gólt szereztek és csak egyet kaptak. A csapat játékosa a lagosi Ukwouma, aki kaposvári színekben az élvonalig vitte.

– Az előző kiírásban NB III-as csapatként bravúrokat értünk el, ennek tükrében kötelező túllépni az első körön. Természetesen tiszteljük az ellenfelünket, ám a pályán bizonyítanunk kell, hogy jobb csapat vagyunk – vélekedett Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A bajnokságban erre az őszre véget ért a szerdai meccsek sora, mégsem pihenhet hét közben a Kisvárda Master Good, hiszen a kupameccs apropóján is szép kis túra vár rá Hódmezővásárhelyre.

Illene továbbjutniuk

– Az utazások a legfárasztóbbak, és megint olyan mérkőzés vár ránk, amelyre már kedden el kellett utaznunk, és szerdán nagyon késői lesz a hazaérkezésünk – mondta Révész Attila, az NB II-es várdaiak szakmai igazgatója. – Az idő rövidsége nem adott lehetőséget arra, hogy felkészüljünk az ellenfélből, persze azt megnézzük majd, hogy kik is szerepelnek a hazaiak soraiban. Azt látatlanban mondhatom, hogy NB III-as riválisunkkal szemben illene továbbjutnunk. Most megígérhetném azt, hogy a kupában azok kapnak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak, de a sorozatterhelés miatt nincs is nagyon olyan játékosunk, aki kipihent lenne. Ráadásul Rajczi Péter Csákváron a meccs első tíz percében dőlt ki a sorból, és Lengyel Béla sem egészséges még.

Ugyancsak utaznia kell az NB III-as Nyírbátornak, amely a Pest megyei I. osztályban szereplő Tura vendége lesz.

– Elvileg ez a mérkőzés jó lehetőséget kínálna arra, hogy a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat foglalkoztassuk, de kevesen is vagyunk, meg három bajnoki vereséget követően az önbizalom visszaszerzése szempontjából szükségünk van a sikerélményre is – véli Márton István, az NYFC szakvezetője.

– Az eltiltásból és sérülésből visszatérő futballisták számára is jól jön ez a mérkőzés, amelyen persze szeretnénk továbbjutni. Figyelmeztető jel, hogy a Tura veretlenül a második helyen áll a maga bajnokságában.

Baktán nem örültek

Az utóbbi két megye egyes bajnoki mérkőzését megnyerte a Baktalórántháza, a kupasorozatban azonban minden korábbinál nehezebb fellépés előtt áll: a második vonalban újonc Cigándot fogadja.

– Nem örültünk a sorsolásnak, ugyanakkor viszonylag jó passzban vagyunk, az ellenfélről ez nem igazán mondható el, bár a Cigánd két osztállyal feljebb szerepel… – fogalmazott Illés László, a Baktalórántháza játékos-edzője. – Egyértelműen ők a mérkőzés esélyesei, de ezen a pályán átéltem én már néhány kupabravúrt.

Volt élvonalbeli focistákkal

A több egykori élvonalbeli futballistát soraiban tudó, az NB III. Közép csoport második helyén tanyázó Budafok érkezik szerdán Magyar Kupa-fellépésre Balkányba. A megyei első osztályú házigazda produkciójára sem lehet panasz, elvégre újoncként vezeti a tabellát!

– Olyan együttessel szemben próbáljuk kiharcolni a továbbjutást, amely Prukner László irányításával a kezdőben tíz korábbi NB I-es labdarúgót vonultat fel, és számukra kötelező az NB II-be feljutni – fejtegette Mirgai László, a Cellspan-Balkány trénere. – Nem mi vagyunk az esélyesek, a kupában viszont sokszor előfordult már, hogy a kiscsapat kiejtette a magasabb osztályú ellenfelét…

KM-BT, KT, ML


Labdarúgás: Magyar Kupa, 1. forduló

Hódmezővásárhely–Kisvárda Master Good, v.: Takács (Viczián, Molnár) 15

Iváncsa–Nyíregyháza Spartacus, v.: Horváth (Kepe, Arnold) 15

Tura–Nyírbátori FC, Farkas (Szalai, Gráf) 15

Baktalórántháza–Cigánd, v.: Szilágyi (Berecz, Erdélyi) 15

Balkány–Budafok, v.. Szabó (Márkus, Katona) 15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!